NOGOMET

Klop oštro kritizirao Ramosa: Nasrnuo je na Salaha kao hrvač!

Goal.com

28.7.2018

Nakon dva mjeseca šutnje Jirgen Klop (Jürgen Klopp) je odlučio otvoriti dušu i iskreno poručiti što misli o igri Sergija Ramosa u finalu Lige prvaka između njegovog Liverpula i Reala.

Mohamed Salah je u 28. minuti finala morao napustiti igru zbog povrede koju je zaradio u duelu s Ramosom, a taj je trenutak vjerovatno i usmjerio utakmicu koja je na kraju pripala kraljevima (3:1).

Osim što je iz igre izbacio Salaha, Ramos je u jednom duelu početkom drugog poluvremena u Kijevu laktom udario Lorisa Kariusa, koji je na kraju zaradio potres mozga i takav branio čitavu utakmicu, napravio dvije velike greške i skupo koštao redse...

Iako nakon samog finala nije davao nikakve ''velike'' izjave, nismo čuli od njega teške riječi, Klop je sada sve ''izbacio'' iz sebe, a kritizirao je i reakciju kapetana Reala koji je s podsmijehom tada komentirao povrede među igračima Liverpula.

- Ako ponovo pogledate što se dogodilo, a niste iz Reala, pomislit ćete kako su prekršaji bili nemilosrdni i brutalni. I na SP-u su sudije donosile velike odluke o kojima niko kasnije nije pričao, ali u ovakvim je situacijama potrebna bolja procjena - rekao je Klop novinarima.

"Ako nam dolazi VAR, onda se takve situacije trebaju ponovno pregledati. Ma ne, ne samo dati crveni karton, nego pogledati ponovno što se dogodilo i reći: 'Što je to?'"

- Sumnjam da ćemo ponovo doživjeti takvo iskustvo - prvo da će neko zabiti lakat golmanu u glavu, a onda najboljeg igrača na sredini terena oboriti poput hrvača i na kraju dobiti utakmicu. To je bila priča čitave utakmice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.