NOGOMET

Musemić: Samo pobjeda dolazi u obzir

Fena

Fena

28.7.2018

Fudbalski klub Sarajevo odigrat će sutra utakmicu u drugom kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine s ekipom FK Mladost Doboj - Kakanj, a šef stručnog štaba FK Sarajevo Husref Musemić kazao je danas novinarima u Sarajevu da u ovoj utakmici samo pobjeda dolazi u obzir.

FK Sarajevo doživio je poraz od FK Mladosti u prethodnom kolu te je Musemić kazao da je fokus igrača na sutrašnjoj utakmici, ali i da bi svaki rezultat osim pobjede bio loš i najavio je da će se danas i sutra nastojati osvježiti igrači da bi se pripremili za utakmicu.

- Bit će izmjena u timu zbog umora i zbog stvari koje sam zamislio. Koliko god su igrači umorni, toliko su sigurno umorni i od puta. Zato i imamo 25 igrača te nastojimo da ih što više koristimo i damo im šansu te da oni daju doprinos u rezultatima FK Sarajeva - dodao je.

Istaknuo je da nema povrijeđenih igrača i svi su na raspolaganju samo je preostalo da se odluči koji će igrači odmarati, a koji će igrati i ko će biti na klupi.

- Razgovarat ćemo s igračima koga ćemo odmarati. Imamo 25 igrača i svi mogu dati svoj doprinos. Nisu možda u optimalnoj formi kao ovi što su stalno igrali, ali i oni moraju dati svoj doprinos - pojasnio je Musemić.

Napadač Aladin Šišić, koji je postigao prvi pogodak u dresu FK Sarajeva u Italiji protiv Atalante i koji je ranije igrao u ekipi FK Mladost, izrazio je nadu da će pogodak u Italiji biti ključni za ostvarenje cilja, a to je prolazak dalje.

- Što se tiče FK Mladosti, to je neugodna ekipa i, ukoliko im dozvolimo, mogu nam napraviti problem. Imaju mladih igrača željnih dokazivanja te moramo biti maksimalno koncentrirani, a rezultat neće izostati ukoliko budemo dali sve od sebe - zaključio je Šišić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.