NOGOMET

Šta se događa u Realu: Najveći klub na svijetu ne može dovesti nijednu zvijezdu

Kristijano Ronaldo ( Arhiv)

Index.hr / Blic.rs

30.7.2018

Real Madrid u svojim vitrinama ima 13 naslova prvaka Europe. Niko mu nije ni blizu. U posljednje tri godine osvojili su tri Lige prvaka, u posljednjih pet čak četiri. Real je najveći i najbogatiji klub na svijetu. Real je simbol za glamur, blještavilo, luksuz. Kad si član "Kraljevskog kluba", onda znaš da si u nogometu dotaknuo sam vrh. 

Gledajući s te strane, očekuje se da Real može dovesti kojeg god igrača na svijetu želi. Međutim, stvari ne stoje baš tako. Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) je nakon osvajanja Lige prvaka, treće u nizu, otišao iz Madrida, znajući da ekipi treba temeljita rekonstrukcija, jer postojeći kadar bez svježe krvi teško da može ponoviti nestvarne rezultate koje je ostvarila momčad s velikim Francuzom na čelu. 

Jednom je jedan mudar trener rekao: "Najduže što se možeš zadržati u jednom klubu je tri godine. Tada moraš ili otići ili dovesti osam novih igrača.'' 

Zizou je bio svjestan da tako nešto neće biti moguće, spakirao svoje stvari, oprostio se od kluba i navijača i otišao.

Međutim, Real ne samo da nije doveo osam igrača koji kvalitetom mogu zadovoljiti kraljevske standarde, Real nije doveo niti jednu pravu zvijezdu. A ostao je bez najveće – Kristijana Ronalda (Cristiana Ronalda).

Real je najprije krenuo u potragu za golmanom, pronašao ga je u Londonu, već ga je zakapario, a onda su nastupili problemi. 

Tibo Kurtoa (Thibaut Courtois) dugo je meta "Kraljeva", vodili su se pregovori s Čelzijem, koji je u početku pristao prodati Belgijanca za 32 miliiona funti, a onda je zapelo.

Iz Čelzija su poručili Realu da ne mogu prodati Kurtou jer ne uspijevaju pronaći pravu zamjenu. Mauricijo Sari (Maurizio Sarri) zatražio je od uprave da mu ostave Kurtou, jer do početka prvenstva ostalo je samo desetak dana i Perezu su vrata izgleda ostala zatvorena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.