EVROPSKA LIGA

Odović: Moramo voditi računa o renomeu Želje

Milomir Odović ( fkzeljeznicar.ba)

Avaz Sport

1.8.2018

Željezničar će sutra odigrati revanš susret drugog pretkola Evropske lige protiv Apolona, a tim povodom medijima su se obratili šef struke Milomir Odović i prvotimac Ivan Čurjurić. 

– Mogu kratko reći da me impresionirala ekipa Apolona. Najavila je pobjedu i impresivno je ostvarila. Što znači da ćemo mi morati u mnogim segmentima popraviti igru i pokušati da što prije pariramo jednoj ovakvoj ekipi. Znamo Apolon, iskusna ekipa, imat ćemo težak zadatak, ali s obzirom na renome Željezničara, posebno u nekim iskustvima u Evropi, moramo voditi računa o ugledu. Želimo na najbolji mogući način prezentirati klub - kazao je Milomir Odović. 

– Želimo isprati gorak ukus iz prve utakmice, u kojoj nismo dobro igrali. Apolon je veoma dobra ekipa, ali nije nepobjediva. Ja sam ih pobjeđivao i s manjim klubovima od Želje. Svi koji smo stigli na Kipar vjerujemo da možemo nešto napraviti. Moramo biti puno bolji, puno kompaktniji i igrati nogomet - rekao je Čurjurić.

Utakmica se igra sutra od 20 sati po lokalnom vremenu, a 19 sati po vremenu u BiH. Direktan prijenos utakmice možete pratiti na Sport Klubu.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.