NOGOMET

Odlazak legende: Kolina više nije glavni direktor za suđenje u UEFA-i

Pijerluiđi Kolina ( Arhiv)

Sportarena.hr

1.8.2018

Legendarni italijanski arbitar Pjerluiđi Kolina (Pierluigi Collina) danas je obznanio javnosti kako se zbog privatnih razloga povlači sa svoje pozicije glavnog direktora za suđenje u UEFA-i. Njegovo mjesto preuzima Roberto Roseti (Roberto Rossetti). 

Danas se održavao UEFA-in kurs za suce u Nionu te je Kolina iskoristio tu priliku kako bi svoju odluku napravio i službenom. 

Ovaj 58-godišnji sudac 2010. je preuzeo mjesto glavnog direktora svega pet godina nakon mirovine s terena. Tokom svog mandata napravio je iskorake u mnogim aspektima suđenja te uspio osnovati i Centar za izvrsnost u suđenju.

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin prokomentirao je odlazak legende: 

- Pjerluiđi nam je svojim radom u UEFA-i donio istu viziju, razumijevanje i žar koje je demonstrirao i dok je sudio utakmice. Želimo mu zahvaliti na predanosti tokom godina i zbog svega što je donio evropskom nogometu kao glavni direktor za suđenje - kazao je Čeferin. 

Kolina se i sam oglasio. 

Bila je privilegija raditi kao glavni direktor za suđenje UEFA-e u proteklih osam godina. Ponosan sam na rezultate koje sam postigao zajedno sa svojim kolegama u UEFA-i. Želim zhavaliti UEFA-i na snažnoj podršci suđenju proteklih godina, kao i svim sucima na njihovoj predanosti - kratko je poručio Kolina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.