EVROPSKA LIGA

Zrinjski s igračem manje savladao Valetu i plasirao se u treće pretkolo Evropske lige

Avaz Sport

2.8.2018

Zrinjski je večeras na stadionu Ta' Qali savladao Valetu 1:2 i s ukupnih 2:3 plasirao se u treće pretkolo Evropske lige.

Naš predstavnik je odlično otvorio meč. U 9. minuti Filipović je iskosa sjajno šutirao, no lopta je otišla pored gola. Prvi udarac u okvir gola Valete u 17. minuti uputio je Todorović sa dvadeset metara, ali golman domaćina je obranio. Valeta je imala u 25. minuti stopostotnu priliku kada je Alba pokušao lobovati golmana "Plemića", ali je lopta otišla malo preko gola.

Šest minuta kasnije Zrinjski je poveo kada je Barišić sjajno pogodio rašlje sa nekih trideset metara za 0:1 i veliko slavlje "Plemića". Na samom kraju prvog poluvremena Valeta je imala priliku, no šutirali su pored gola, pa se na odmor otišlo sa minimalnim vodstvom Zrinjskog. 

Drugo poluvrijeme nije moglo gore početi za "Plemiće", pošto je  Galić u 50. minuti dobio drugi žuti karton, pa je tako Zrinjski ostao sa igračem manje.

Šest minuta kasnije igrači Valete iskoristili su brojčanu prednost na terenu i stigli do izjednačenja. Borg je bio strijelac nakon loše reakcije odbrane Zrinjskog. 

Nakon primljenog gola, Zrinjski je imao terensku inicijativu i stvarao prilike. U 66. minuti "Plemići" su došli do novog vodstva i to sa igračem manje, kada je Filipović lijepo pogodio za 1:2. Zrinjski je do novog gola mogao u 71. minuti, ali je Bilbija promašio. 

U nastavku je bh. prvak sigurno čuvao stečenu prednost, da bi na kraju zasluženo slavio plasman u treće pretkolo Evropske lige gdje će odmjeriti snage sa MOL Vidi iz Mađarske. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.