EVROPSKA LIGA

Poraz Sarajeva na Koševu, Atalanta se plasirala u treće pretkolo Evropske lige

M. Kadrić

Avaz Sport

2.8.2018

Nogometaši Sarajeva poraženi su od Atalante na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ u revanš susretu drugog pretkola Evrpske lige s visokih 8:0. Italijanski klub se tako s ukupnih 10:2 plasirao u treće pretkolo Evropske lige. 

Atalanta je povela nakon četiri minute igre na Koševu. Nakon kornera Gomeza, Pavlović je dobro odbranio, ali  je u nastavku akcije Palomino stigao do lopte i poslao je u mrežu za 0:1.  Bordo tim je imao odmah priliku da uzvrati, ali je Ahmetović zakasnio na ubačaj Hebibovića. U 15. minuti Atalanta je povećala prednost na 0:2 kada je  Papu Gomez fantastičnim dalekometnim šutem podio mrežu Pavlovića. Samo dvije minute kasnije Atalanta je postigla i treći pogodak. Masielo je šutirao, a Pavlović loše intervenirao pa su tako gosti iz Italije imali ogromnu prednost već nakon 17. minuta igre. U 28. minuti Papu Gomez ponovo sa distance pogađa za 0:4. U 39. minuti Atalanta je postigla i peti gol na Koševu. Palomino je postigao svoj drugi gol, a Sarajevo jednostavno nije bilo u stanju odigrati akciju. S rezultatom 0:5 otišlo se na odmor. 

U drugom poluvremenu nogometaši Atalante držali su loptu u svom posjedu.  U 51. minuti Pavlović je ponovo loše reagirao, a loptu u mrežu za 0:6 poslao je mladi Musa Barov. U 54. minuti Sarajevo je izvelo prvi korner, a četiri minute kasnije Hebibović je šutiro, no golman Atalante Bariša mu je obranio udarac. U 65. minuti Velkoski je pokušao iz slobodnog udarca sa distance, ali je lopta otišla preko gola. U 70. minuti, Sarajevo nije uspjelo izbaciti loptu iz kaznenog prostora, a Barov je postigao novi gol za 0:7. U 81. minuti Haris Handžić je pogodio mrežu Atalante, ali je sudija mnogo ranije svirao nedozvoljenu poziciju. U 86. minuti nakon još jedne slabe reakcije odbrane bordo tima, Musa Barov postiže hat-trick za konačnih 0:8 i zaslužen prolaz talijanskog prvoligaša u treće pretkolo Evropske lige.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.