HULIGANI

Policija Srbije uhapsila 32 pripadnika splitske Torcide

Avaz Sport

3.8.2018

Policija Srbije je identifikovala i uhapsila 32 državljana Republike Hrvatske, članova grupe Torcida. U pitanju su huligani koji su napravili haos na benzinskoj stanici „Mol“ na autoputu Beograd-Niš kod Vrčina, na puto prema Bugarskoj, na meč Evropske lige Slavija – Hajduk. 

Navijači su tada pokrali veliki broj artikala sa pumpe, alkoholna pića i drugu robu, a zatim su iscrtavali ustaške simbole na zidovima benzinske stanice i po asfaltu.

Policija je u jutarnjim satima na naplatnoj stanici „Nais“ zaustavila vozila i autobuse u kojima su se navijači Hajduka vraćali iz Bugarske. Počinioci nereda su identifikovani i svi oni su privedeni u policijsku stanicu.

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zaustavili na autoputu više od 400 hrvatskih navijača, a detaljnom kontrolom navijača i njihovih vozila policija je pronašla veću količinu drvenih i metalnih palica, nekoliko sjekira i baklji, kao i manju količinu narkotika, piše Mondo.

U toku je saslušanje i razmatra se šta će im se staviti na teret: da li samo narušavanje javnog reda i mira ili još neka krivična djela. Odluku i ovome donijet će prekršajni sud i tužilaštvo.

Pošto su strani državljani, u Srbiji će se voditi sskraćeni postupak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.