SPORT

Nogometašice iz regiona na prvom ženskom turniru u Banjoj Luci

Fena

3.8.2018

Nogometašice iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i RS učestvovat će na prvom Međunarodnom turniru u ženskom fudbalu, koji počinje danas u Banjoj Luci.

Entitetska ministrica porodice, omladine i sporta Jasmina Davidović izrazila je zadovoljstvo, jer na turniru, koji do 5. avgusta organizuje ŽFK „Banja Luka“, učestvuju ekipe iz regiona.

- Turnir je prilika da se razvijaju prijateljstva i gradi budućnost bez predrasuda i razlika, koje su minimalne ali predstavljaju bogatstvo koje oplemenjuje. Upravo su sportisti ti koji na najbolji način mogu promovisati ove vrijednosti – naglasila je Davidović.

Predsjednik ŽFK „Banja Luka“ Zoran Aleksić je naglasio da je ideja za organizaciju ovog turnira nastala još prije nekoliko godina.

- Naša ideja je bila da turnir čine ekipe iz bivših jugoslovenskih republika i da promoviramo sport i ženski fudbal. Želimo da gostima na najbolji način prezentiramo naš grad, a da turnir organiziramo i u narednim godinama – kazao je Aleksić i podsjetio da je upravo ovih dana, tačnije 2. avgusta, i rođendan ovog kluba.

Na turniru, osim domaćina, učestvuju i timovi: „Radomlje“ iz Slovenije, „Viktorija“ iz Hrvatske i „Rad“ iz Srbije.

Potpredsjednica Organizacionog odbora turnira Zorica Kuzmanović–Vasilić je istakla da je, osim promocije sporta i ženskog fudbala, cilj turnira i promocija znamenitosti Banje Luke i RS.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.