REPREZENTATIVAC

Hofenhajm za Ermina Bičakčića traži dva miliona eura

Avaz Sport

3.8.2018

Naš reprezentativni defanzivac iz njemačkog Hofenhajma Ermin Bičakčić još ne zna u kojem klubu će početi predstojeću sezonu. 

Podsjetimo, 28-godišnji nogometaš je pod ugovorom s klubom iz Sinshajma do 30. juna 2020. godine, ali trenutno, kao i prošle sezone, kada je u svim takmičenjima odigrao samo 13 utakmica, nije u prvom planu trenera Julijana Nagelsmana (Nagelsmann).

Nakon "sapunice" o mogućem transferu Bičakčića u turski Trabzonspor, koja je trajala skoro čitav juli, te interesiranja njemačkog drugoligaša Hamburga, kako saznajemo u dobro obaviještenim sportskim krugovima, početkom ove sedmice uslijedili su i pregovori s prvoligašem Hanoverom.

Vijest je potvrdio i tiražni njemački "Kicker", koji je jučer objavio tekst pod naslovom "Bičakčićeva nova opcija Hanover 96".

- Potragu za novim klubom Bičakčić je obogatio još jednom prilikom. Sad je usmjeren prema Hanoveru 96 - prenosi "Kicker".

U tekstu se navodi da je nakon povrede Time Hibersa (Hubers), kojem su stradali ligamenti lijevog koljena, Hanover morao krenuti u potragu za novim stoperom.

Navodno, prva opcija je naš reprezentativac Bičakčić, koji se uklapa u planove trenera Andrea Brajtenrajtera (Breitenreiter).

- Bičakčićev status u Hofenhajmu dodatno je pogoršan nakon dovođenja Kasima Adamsa (23), koji je 25. jula potpisao petogodišnji ugovor - objavio je "Kicker".

Hofenhajm će, navodno, za Bičakčićevu odštetu tražiti dva miliona eura, što je manje za milion nego što je bio slučaj u pregovorima s Trabzonsporom.

- Pregovori s Hamburgom su propali zbog finansijske strane transfera. Zbog toga ni pregovori s turskim Trabzonsporom nisu mogli biti dovršeni - otkriva "Kicker".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.