NOGOMET

Bosanac dogovara jedan od najvećih transfera na planeti

Avaz Sport

3.8.2018

Vlado Lemić, menadžer iz Banje Luke koji je prodao Luku Modrića u Real, nalazi se u Milanu s poslovnim partnerom Predragom Mijatovićem, crnogorskom legendom Reala.

Tamo se spremaju za zadnji veliki transfer Modrićeve karijere, prelazak iz Reala u Inter.

Što u epicentru pakla mercata rade agent iz Banja Luke i Realov velikan iz Podgorice?

Italijanski novinari uhvatili su Lemića i Mijatovića u glavnom gradu italijanske nogometne tržnice i u samom središtu ludnice Mercata, milanskom hotelu Gallia. Tamo od prvog dana juna do zadnjeg dana avgusta traje promenada stotina nogometaša. Ali, svi oni su statisti u showu agenata i menadžera kojih ih zastupaju te sportskih direktora italijanskih klubova koji ih mjerkaju i za njih licitiraju na tom specifičnom i deliričnom sajmu.

Dobar posao u Italiji

Lemić i Mijatović prije tri dana u Milanu su uspješno zaključili veliki posao, posudbu Šime Vrsaljka iz Atletica u Inter za 6,5 miliona eura, koja će nakon godinu dana prerasti u transfer uz odštetu Atleticu od 25 miliona eura. Ali to je gotov, potpisan posao i Vrsaljko je već Interov igrač. Struktura posla i igračeva statusa je utvrđena, kao i dinamika isplate odštete.

Vanja i Luka odrađuju u Madridu, Vladica i Peđa u Milanu

Jasno je da Lemić i njegov kompanjon ne bi ostali nekoliko dana nakon zaključenja transfera diviti se ljepotama prijestolnice Lombardije, nego zato kako bi na licu mjesta čekali da Modrić i njegova supruga Vanja smekšaju Realova predsjednika Florentina Pereza, nakon čega dvojac na stand-byu u Milanu kreće u konačnu realizaciju Modrićeva prelaska u Inter.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.