NOGOMET

Begović mi je prvi čestitao na het-triku

Kodro: Dobar početak u novom klubu

Avaz Sport

5.8.2018

Kenan Kodro, naš reprezentativni napadač, odlično se snašao u Kopenhagenu, gdje je stigao ovog ljeta iz Majnca. Poslije gola u prvoj utakmici drugog pretkola Evropske lige protiv islandskog Stjarnana (0:2), u revanšu (5:0) je postigao het-trik.

Idemo dalje

- Hvala na čestitkama... Šta da kažem, sve je rečeno na terenu. Sretan sam što sam dobro počeo u novom klubu, odnosno što sam na ovaj način ušao u novu sezonu – kaže u razgovoru za “Dnevni avaz” Kenan Kodro te dodaje:

- To je put kojim moram nastaviti. Veoma sam sretan što su me ovdje prihvatili odlično, a za jednog napadača najbolje je kad golovi pričaju sve. Idemo dalje.

Čestitke za dobru igru stižu sa svih strana.

- Čestitaju mi bivši i sadašnji saigrači, familija, prijatelji, a od kolega iz reprezentacije, prvi se javio Asmir Begović. To znači da nam ide dobro, da radimo dobre stvari. Inače, na vezi sam s dosta naših reprezentativaca, ali je Asmir baš mnogo dobar momak.

Naredni evropski protivnik je CSKA Sofija.

- Prije tog meča, u nedjelju (danas, op.a.) odigrat ćemo prvenstveni duel na gostovanju kod OB-a.

Podsjetimo, u danskoj ligi već su odigrana tri kola, a klub našeg reprezentativca, sa šest bodova, dijeli drugo mjesto zajedno s još dvije ekipe. Prvoplasirani Brombi ima bod više.

Na pitanje može li Kopenhagen do grupne faze Evropske lige, Kodro odgovara:

- Od tog cilja dijele nas još dva dvomeča... Vidjet ćemo šta će se desiti, ali idemo od utakmice do utakmice. Sad smo fokusirani samo na OB, mada moram naglasiti i to da je CSKA težak protivnik. Uvjeren sam da ćemo se dobro pripremiti za taj dvomeč, ali nama je trenutno najvažnija najavljena ligaška utakmica...

U ligaškom takmičenju još nije zatresao mrežu.

- Mislim da je vrijeme - kroz smijeh najavljuje napadač našeg državnog tima.

Dodaje da je zadovoljan formom.

- Kad krenu golovi, postigneš jedan, drugi, treći... onda je sve lakše. Polako, bit će i ligaških golova. Sad mi je veoma važno da se dobro odmorim i spremim za predstojeća iskušenja... Ne znam koliko će trener rotirati u nedjelju zbog predstojećeg evropskog duela s Bugarima, jer imamo 22 ili 23 dobra igrača. Naprimjer, prije nekoliko dana, protiv Alborga (4:0, op. a.), trener je dao šansu jednoj grupi igrača, a ja sam ušao s klupe u 69. minuti... U četvrtak su šansu dobili drugi, svježiji igrači....

Mlada ekipa

U prva dva kola naš reprezentativni napadač bio je starter.

- Sve ide svojim tokom, za mene najboljim. Dobra smo grupa, mlada ekipa. Svi smo spremni i željni igre i dokazivanja. A sad je do trenera kad će kome od nas dati šansu - kaže za kraj Kenan Kodro.

2

miliona eura trenutna  je tržišna vrijednost Kenana Kodre prema njemačkom Transfermarktu

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.