LIGA PRVAKA

Hurem: Pozivam publiku da dođe u Zenicu

Avaz Sport

6.8.2018

Ženski fudbalski klub SFK 2000 ambiciozno ulazi u novu sezonu. Šef stručnog štaba Sarajki Samira Hurem je na današnjoj konferenciji za medije istakla da je igrački kadar napredovao, u odnosu na prošlu sezonu.

Vlaznija prvi protivnik 


- Prošle godine smo igrale s Vlaznijom i znamo šta nas čeka. Ove godine grupa je mnogo bolja. Imale smo dobre pripreme, doveli smo dvije-tri nove igračice. Pozivam publiku da dođe u Zenicu jer će nam podrška mnogo značiti", kazala je Hurem na početku svog obraćanja javnosti, dodavši: 

- Svaka podrška nam je važna da damo sve od sebe i da ostvarimo što bolji rezultat. Kolegice su motivisane i ako sutra odradimo posao kako treba bit će nam mnogo lakše poslije. Sve ekipe su izuzetno dobre i nikad ne znamo šta nas čeka, ni kakva je taktika. Vjerujem da ćemo izaći spremne i motivisane.

SFK 2000 Sarajevo novi nastup u Ligi prvaka otvara sutra u Zenici protiv ekipe Vlaznije iz Albanije. Pored Vllaznije, u grupi s našim prvaknjima su još Parnu iz Estonije i Agarista-SS Aneni Noi iz Moldavije. 


- Naše četiri igračice igraju za velike klubove u Evropi i ponosni smo na to. Prošle godine nismo mogli sa mladom ekipom napraviti mnogo. Naša pojačanja su jako dobra, a SFK je tim koji uvijek ide naprijed, u pripremnim mečevima smo postigle mnogo golova i imamo mnogo optimizma. Očekujem da budemo prve i da prođemo dalje. Imamo dvije povrede, ali vjerujem da ćemo kvalitetno odigrati. Vratili smo se u svoj ritam pobjeda i vjerujem da ćemo svi zajedno slaviti, istakla je Hurem. 

Odluka protiv Estonki 

Dodala je da će mnogo ovisiti od susreta sa Vlaznijom.

- Ako sutra pobijedimo Vlazniju odlučivat će duelu protiv estonske ekipe. Znači, ako sutra pobijedimo bit će nam mnogo, mnogo lakše. Nogometni savez nam je izašao u susret i hvala im mnogo. Uradili smo sve da napravimo promociju Lige prvaka i nadam se da će podrška biti velika, poručila je Hurem. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.