NOGOMET

Francuski fudbaler šokirao svoju zemlju: Ništa nije osjećao nakon pobjede nad Hrvatskom

Loran Kosćelni

Tportal.hr

6.8.2018

Loran Kosćelni (Laurent Koscielny) u posljednji je tren ispao zbog povrede s francuskog popisa za SP i priznaje da mu nije puno značio uspjeh njegovih kolega koji su u finalu svladali Hrvatsku i osvojili svjetsku titulu te se nema namjere vratiti u reprezentaciju od koje se ovog ljeta još ranije odlučio oprostiti.

Iskusni 33-godišnjak jedan je od najvećih tragičara ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Rusiji, jer imao je sigurno mjesto u redovima Dešamove (Deschampsove) šampionske družine, no povrijedio je Ahilovu tetivu početkom maja i ostao bez nastupa.

U intervjuu za Nice Matin priznao je ovih dana da mu je sve to teško palo pa nije uopće gledao utakmice francuske reprezentacije na SP-u. 

Gledao sam samo posljednjih pola sata utakmice protiv Perua i još malo od ostalih utakmica - priznao je Loran Kosćelni, kao i to da nije osjećao posebni ponos nakon osvojene svjetske titule pobjedom protiv Hrvatske u finalu: 

- Nisam osjećao ništa posebno, ali bilo mi je drago zbog igrača i stručnog štaba - rekao je Kosćelni.

Ova ne pretjerano domoljubna izjava neće dobro sjesti francuskoj javnosti, a potvrdio je i da se nema namjeru vratiti u reprezentaciju. Odluku da mu SP u Rusiji bude posljednji donio je davno, a to što nije zaigrao ništa ne mijenja.

Ja sam prilično tvrdoglav! Povreda nije mnogo toga promijenila. Ne vraćam se više na to pitanje. Odigrao sam 51 utakmicu za Francusku i mislim da sam imao veliku karijeru, bila je to lijepa sportska i ljudska avantura - zaključio je Kosćelni, koji će se u potpunosti posvetiti rehabilitaciji i povratku u dresu Arsenala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.