TORINO

Pjanić pred potpisom, dobit će puno bolje uvjete

Avaz Sport

7.8.2018

Miralem Pjanić je na pragu potpisivanja novog ugovora s Juventusom, javlja „Gazzetta dello Sport“. 

Pjanić se nalazio na radaru brojnih velikana kao što su Real Madrid, Barcelona, Mančester junajted, Mančester siti i PSG, ali Juve je odlučan da ga zadrži u svojim redovima, dok je Pjanić također nedavno kazao da sebe još godinama vidi u crno-bijelom dresu.

Dolazak Kristijana Ronalda (Cristiano) iz Reala dodatan je motiv Pjaniću da ostane u Torinu, a italijanski list javlja da je reprezentativac BiH prihvatio novi ugovor i doslovno ga dani dijele od potpisa istog.

Pjanić je sretan životom u Italiji, Juventus smatra da je idealan za njihov vezni red i niko ne pomišlja na scenarij u kojem bi naš as otišao u neki drugi klub.

Trenutno Pjanić zarađuje 4,5 miliona eura po sezoni, a navodno je sada postignut dogovor o povećanju primanja na šest miliona eura po sezoni, čime će postati treći najplaćeniji igrač Juventusa nakon Ronalda i Paula Dibale (Dybala).

Iako detalji još nisu objavljeni niti je vijest zvanična, sporazum je postignut i 28-godišnjak će ubrzo staviti paraf na ugovor sa najtrofejnijim klubom u Italiji, s kojim će pokušati da osvoji novi „Skudeto“, mada je jasno da je dolazak Ronalda povećao ambicije u Torinu i svi razmišljaju o trofeju Lige prvaka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.