NOGOMET

Kosta: Nemoguće je pratiti Ronalda na treningu, ovo nikada nisam vidio

Kristijano Ronaldo ( Twitter/Screenshot)

Index.hr

7.8.2018

Kristijano Ronaldo (Cristiano Ronaldo) (33) bogatu i uspješnu nogometnu karijeru izgradio je na tradicionalnim životnim vrijednostima temeljenim na napornom radu i odricanju.

I u Juventusu, kao i nekoć u Sportingu, Mančester juajtedu i Real Madridu, pridržava se svoje striktne, već prepoznatljive radne etike. Svojim izraženim voljnim momentom impresionirao je mnoge pripadnike torinskog kluba, pa i Daglasa Kostu (Douglasa Costu). 

- Nemoguće je na treningu pratiti Kristijana Ronalda. Kada smo stigli, Ronaldo je već trenirao. Kada smo otišli, Ronaldo još uvijek je trenirao. Nikada nisam vidio igrača poput njega - priznao je zapanjeni Brazilac kojeg i ne čudi što je Juventus za Portugalčev transfer Real Madridu isplatio 117 miliona eura.

Dokaz tjelesne spreme Kristijana Ronalda potvrđuju i nalazi nastali nakon što je početkom jula pristigao u Juventus na liječničke preglede prije negoli je s talijanskim klubom potpisao četverogodišnji ugovor godišnje vrijedan 30 miliona eura. Testiranja su ukazala kako službeno najbolji svjetski nogometaš posjeduje tjelesne kapacitete 20-godišnjaka. 

Temeljem ispitivanja, ustanovljeno je kako Ronaldo ima 50 posto mišićne mase, četiri posto više od prosjeka. Također, zaključeno je kako ima sedam posto tjelesne masti. Prosjek je, prema izvješćima AS-a, između 10 i 11 posto.

Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Ronaldo u jednom je sprintu zabilježio brzinu od 33,98 kilometara na sat, najveću ubilježenu brzinu turnira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.