LIGA PRVAKA

Nogometašice SFK 2000 Sarajevo savladale s 5:0 albanskog prvaka Vlazniju

Fena

7.8.2018

U drugom susretu u okviru kvalifikacijske grupe 8 za UEFA Ligu prvaka, naše prvakinje, SFK 2000 Sarajevo, uvjerljivo su u Trening centru N/FSBiH u Zenici savladale albanskog prvaka Vllazniu s 5:0 (2:0) te preuzele i čelnu poziciju u svojoj grupi. 

Nakon blage inicijative našeg tima, ali i bez izglednih prilika, odbrani gošći u 26. minuti umakla je Tamara Bojat, koja je prizemnim šutem sa oko 13 metara, malo iskosa sa desne strane, pogodila lijevi ugao golmanice Viktorije Panchurove za 1:0.

U sudijskom dodatku prvog poluvremena, nakon kornera sa lijeve strane kapitenica Alisa Spahić povisila je na 2:0. Ona je, praktično, na gol-crti samo potvrdila gol, jer je i šut glavom, koji je s vrha peterca bila uputila Bojat, išao u mrežu gošći.

Sarajke su u 56. minuti povisile na 3:0, a strijelac je bila Alma Kamerić, koja je na poluvremenu ušla u igru. Na 4:0 postavila je u 81. minuti Aida Hadžić, koja se našla sama na oko deset metara iskosa sa desne strane i pogodila gostujući gol. Konačnih 5:0 postavila je Jasna Đoković u drugom minutu sudijskog dodatka.

U prvom susretu, koji su danas u 11 sati na sarajevskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ igrale nogometašice estonskog prvaka Parnu i moldavskog Agarista - SS Anenii Noi, Estonke su slavile s 2:0.

Sarajke i naredni susret igraju u Zenici, u petak, 10. augusta, s početkom u 17 sati protiv Moldavki. Isti će dan u Sarajevu, s početkom u 11 sati, igrati Vllaznia i Parnu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.