TRANSFERI

Nastavlja se "sapunica Bičakčić": Hanover ili HSV?

G.Š.

9.8.2018

Hajiko Hofšteter (Heiko Hofstatter) i Rusmir Džebić potvrdili su interes Hanover za svog klijenta Ermina Bičakčića, prenosi “Fussballtransfers”.

- Istina je da postoji interes za Bičakčića, uključujući i onaj iz Hanovera. Vodimo konkretne rasprave, ali još nije postignut konačni dogovor - kaže Bičakčićev menadžerski dvojac.

Navodno je i HSV ponovno aktivirao interesiranje za našeg reprezentativnog defanzivca iz Hofenhajma nakon što je klub iz Sineshajma smanjio odštetu sa tri miliona eura na dva miliona eura.

Bičakčić traži novi klub, jer mu u Hofenhajmu ne mogu garantirati veću minutažu od prošlogodišnje, kad je u svim takmičenjima sakupio samo 13 odigranih utakmica.

Podsjećenja radi, pregovori na relaciji Trabzonspor - Bičakčić propali su zbog prevelikog obeštećenja Hofenhajma.

Nekoliko njemačkih medija donijelo je jučer vijest da je naš reprezentativni defanzivac na korak od potpisivanja za Hanover bez obzira na negodovanje vođa navijača na društvenim mrežama zbog njegovog nastupa za ljutog rivala Ajntraht iz Braunšvajga.

Navodno je ostalo još samo da se usaglase neki sitni detalji Bičakčićeve nove ugovorne obaveze s Hanoverom, dok nisu rijetki ni oni mediji koji tvrde da Bičakčićevi menadžeri kupuju vrijeme i čekaju bolju ponudu HSV-a zbog spomenutih protesta navijača Hanovera.

”Sapunica Ermin Bičakčić” traje od početka juna...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.