NOGOMET

Niko Kovač: Levandovski ostaje, dovođenje Rebića ne bi imalo smisla

Niko Kovač ( FC Bayern)

Tportal.hr

8.8.2018

Kad preuzmete klupu nogometnog velikana, jasno je da ćete iz sedmice u sedmicu komentirati razne glasine o dolascima i odlascima igrača. Svjestan toga je i Bajernov trener Niko Kovač, koji je mirno pred novinarima govorio o takvim temama.

Mir u najjačem i najtrofejnijem bundesligašu remete samo medijske špekulacije, a glavna je bila oko mogućeg bijega Roberta Levandovskog (Lewandowski), koji je izrazio želju da napusti Bajernovu svlačionicu.

Čelnici bavarskog ponosa su ponovili da poljski golgeter ostaje, a izjavio je to po ko zna koji put i Niko Kovač u razgovoru za "SportBild".

- Istina je da smo razgovarali, jasno sam mu rekao da ga ne puštamo i Robert je to prihvatio, što me raduje - zaključio je tu temu hrvatski stručnjak.

Dosta se pisalo da bi u Bajern mogao doći Ante Rebić, kojem je Niko Kovač bio trener u Ajntrahtu, te je u finalu Kupa upravo hrvatski napadač bio najzaslužniji za rušenje njemačkog prvaka i to što je trofej otišao u Frankfurt.

Nema ničega između Bajerna i Rebića. On je odličan igrač, ali s obzirom na veliku kvalitetu koju posjedujemo na toj poziciji, dovođenje Rebića ne bi imalo smisla - iskren je bio Kovač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.