NOGOMET

Bh. prvak na ispitu: Nećemo napraviti harakiri u Bugarskoj

Mostarci se moraju prilagoditi protivniku

Ma. P.

9.8.2018

U petoj evropskoj utakmici ove sezone Zrinjski će biti pod najmanjim pritiskom kad su u pitanju očekivanja, ali i pred najvećim izazovom s obzirom na snagu protivnika.

Šansa u kontrama 

Nakon slovačkog Spartaka (0:1, 1:1) i malteške Valete (1:1, 2:1), pred Mostarcima je večeras u Razgradu (19 sati) u trećem pretkolu Evropske lige prva od dvije utakmice protiv bugarskog prvaka Ludogoreca, kojem je trener Ante Miše, očekivano, prepustio ulogu favorita.

- Napravili bismo harakiri kad bismo izašli u otvoreno nadigravanje, kao što je to slučaj u premijerligaškim utakmicama. Jednostavno, morat ćemo se organizirano braniti u dva bloka, biti što kompaktniji u defanzivi i svoje prilike tražiti u kontranapadima i prekidima. Protivnik je takav da mu se moramo prilagoditi - kazao je Miše.

Bilo bi Zrinjskom tešku u Razgradu i da je u Bugarsku doputovao kompletan, a ne doslovno bez pola momčadi, odnosno bez čak šestorice startera iz prve utakmice sezone protiv Spartaka (0:1) u Trnavi.

Mnogo problema 

- Imamo mnogo problema sa sastavom. Došli smo bez golmana Ivana Brkića, od standardne četvorke iz zadnje linije, tu je samo Slobodan Jakovljević. Ped put nam je otpao i Edin Rustemović, dok na Amera Bekića i Miloša Aćimovića odavno ne možemo računati.

Srećom, mnogi od njih nisu ozbiljnije povrijeđeni, ali je protivnik takav da smo mogli povesti samo maksimalno spremne igrače – istaknuo je trener Zrinjskog.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.