EVROPSKA LIGA

Zrinjski minimalno poražen u Razgradu, prolaz se rješava na Pecari

PFC Ludogorets

Ma.P.

9.8.2018

Posljednji bh. predstavnik u evropskim takmičenjima ove sezone Zrinjski večeras je u Razgradu u prvoj utakmici trećeg pretkola UEFA Evropske lige minimalno poražen od aktualnog bugarskog prvaka Ludogoreca s 1:0.

Iako se nijedan poraz ne može karakterizirati pozitivnim rezultatom, Zrinjski je u Bugarskoj ipak uspio doći do rezultata kojim je produžio nadu u iznenađenje protiv favoriziranog Ludogoreca.

Naravno, bugarski prvak ostaje veliki favorit za plasman u play-off, ali jako oslabljeni prvak BiH jučer je ipak odigrao dobru utakmicu, pogotovo kada se zna bez koliko igrača je došao u Razgrad.

Bojažljivo je Zrinjski krenuo na Ludogorec Areni, a domaća momčad bolju igru je kapitalizirala u 16. minuti - nakon dvije prilike rumunjskog napadača Claudija Keserua za slavlje domaćih navijača pobrinuo se njegov sunarodnjak Cosmin Moti, koji je iskoristio slabu procjenu Antonija Solde nakon kornera i glavom pogodio nebranjeni dio mreže.

Mostarci su počeli igrati tek nakon primljenog pogotka pa su uzvratili preko Miloša Filipovića iz slobodnog udarca, nakon čega su dalekometnim pokušajima na muke brazilskog golmana Renana stavljali Ognjen Todorović i Miloš Filipović.

Ludogorec, pak, nije ozbiljnije prijetio do finiša prvog dijela, a onda je u 42. minuti u trećoj prilici bio Keseru, čiji je volej Soldo sjajno obranio.

Iako se očekivalo da će bugarski prvak od prve minute nastavka krenuti još agresivnije po drugi pogodak, Zrinjski je ipak uspostavio ravnotežu, tako da su Plemići s lakoćom izlazili na kraj s uglavnom bezopasnim napadima domaćina, koji su prvi put u drugom dijelu zaprijetili tek u 70. minuti preko Marcelinha.

Kasnije će se ispostaviti da je to bila zapravo jedina prijetnja Ludogoreca do sudijske nadoknade u kojoj je Soldo dva puta sjajno reagirao

Revanš meč će biti odigran za sedam dana na stadionu "Pecara" u Širokom Brijeg. Razlog tome je što stadion "Plemića" ne zadovoljava standarde UEFA-e za igranje utakmica trećeg pretkola Evropske lige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.