NOGOMET

Pogba želi sve trofeje

Pol Pogba ( Arhiv)

Vijesti.me

11.8.2018

Fudbaler Mančester junajteda Pol Pogba (Paul Pogba) kazao je da je znao da će utakmica s Lesterom na startu Premijer lige biti teška. 

Junajted je trijumfirao 2:1, a prvi gol u novoj sezoni elitnog takmičenja u Engleskoj dao je francuski vezista iz penala u trećoj minuti.

- Vratio sam se s odmora u ponedjeljak i znao sam da će biti teško u prvoj utakmici. Nisam odigrao nijednu pripremnu utakmicu, ali sada je bilo dobro. Željeli smo pobjedu na startu i to smo ostvarili - kazao je Pogba i osvrnuo se na izvođenje penala i čudan zalet prije udarca:

''To je moj stil, to uvijek radim. Znam da je predugo, da može da omete golmana, ali tako izvodim penale. Najvažnije je dati gol, da sam ga promašio, znam šta bih sve slušao... Nemamo konkretnog izvođača penala, sve je do toga ko se kako osjeća u trenutku. Mogao sam i da prepustim Aleksisu (Alexis Sánchez). Pobjeda je važna, a ne ko postigne gol'', kazao je Pogba.

Osvajač Svjetskog prvenstva s Francuskom ovog ljeta za kraj je istakao da mu motiva ne manjka poslije Mundijala u Rusiji.

To je veliko takmičenje, sjajan uspjeh, uvijek će se pamtiti, ali želim da osvojim sve. Nisam osvojio Premijer ligu, Ligu šampiona, Evropsko prvenstvo... Ima još trofeja, a ja volim izazove. Hoću da napredujem, zato što sam još mlad, i da osvajam pehare - zaključio je Pogba, koji je na utakmici s Lesterom bio kapiten Mančester junajteda. 

Junak pobjede Junajteda na startu prvenstva Luk Šo (Luke Shaw) sijao je od sreće poslije postignutog prvjenaca, kojim je povisio prednost na 2:0 i praktično riješio meč.

To je moj prvjenac i samo to je važno. Uopće nije bitno kako sam ga postigao. Želio sam da izbijem ispred njega i smjestio sam je u gol. Najljepši osjećaj u karijeri. Radio sam naporno u predsezoni i čak mislim da mogu mnogo više i nastavit ću da se dokazujem menadžeru - rekao je Šo. 

Lijevi bek nije postigao nijedan gol za četiri godine provedene na Old Trafordu, a ni prije toga u dresu Sautemptona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.