LIGA PRVAKA

SFK 2000 Sarajevo na pragu velikog uspjeha, Hurem poziva na oprez

Igračice SFK 2000 Sarajevo ( FK Sarajevo)

Avaz Sport

11.8.2018

Igračice SFK 2000 Sarajevo nastavile su s fantastičnim partijama u sklopu UEFA Lige prvaka za žene. Nakon što su porazile prvakinje Albanije rezultatom 5:0, identičnim rezultatom su pobijedile i prvakinje Moldavije ekipu Aneni Noi.

Merjema Medić i Jasna Đoković postigle su po dva pogotka, a u strijelce se upisala i Tamara Bojat. Nakon dva kola SFK 2000 Sarajevo ima maksimalnih 6 bodova, dok su Vlaznija i Parnu osvojili po 3. Aneni Noi je bez bodova. U posljednjem kolu 13. avgusta u 17 sati SFK 2000 u zeničkom Trening kampu dočekat će Parnu. U isto vrijeme na stadionu „Asim Ferhatović-Hase“ će se sastati Vlaznija i Aneni Noi. Igračicama SFK 2000 Sarajevo potreban je svega jedan bod da bi se plasirale u narednu rundu ovog prestižnog takmičenja. 

- Igra možda nije bila onako timska, ali rezultat je najvažniji. Ekipa iz Moldavije je ispod našeg kvaliteta i to smo znali, današnji rezultat između estonske i albanske ekipe je još više opustio moje igračice i ja im čestitam. Mi želimo pobjedu i u trećoj utakmici, mi smo sebi rekle kad je žrijeb bio da ćemo raditi na tome da imamo tri pobjede i to je ono zbog čega se ljutim i tražim više od igračica, ali mislim da ćemo imati dovoljno snage da pobijedimo i estonski tim i pokažemo da je SFK 2000 bio favorit. Oni su dosta snažna ekipa, vidjet ćemo kako će biti, ali mislim da ćemo se oporaviti i odigrati jako dobru utakmicu - rekla je šef stručnog štaba Sarajki Samira Hurem.

Dok završimo kvalifikacioni turnir, vidjet ćemo šta bi nam žrijeb onda donio. Imamo dobre, iskusne igračice, dobre su i mislim da imamo snagu i da možemo napraviti dobar tim za šesnaestinu, ali to ćemo sve vidjeti dok završe kvalifikacije i nadam se plasiramo se u šesnaestinu - završila je Hurem. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.