FUDBAL

Mešanović za "Avaz": Džafić će biti veliko pojačanje za Sarajevo

Piše: G. Š.

12.8.2018

Ako se po jutru poznaje dan, predstojeću sezonu u Sloveniji mogao bi obilježiti napadač Maribora Jasmin Mešanović, koji je trenutno vodeći strijelac 1. SNL-a.

- U prošlom kolu postigao sam het-trik na gostovanju kod Aluminijuma (2:5 - op.a.)... - u razgovoru za „Dnevni avaz" kaže Mešanović (26), koji je u prva tri kola odigrao samo 117 minuta, te objašnjava:

Čekaju šansu

- U prva tri kola počeo sam samo tu utakmicu u Kidričevu, a protiv Mure ušao sam u igru s klupe... Inače, trener zbog Evrope puno rotira, a imamo puno kvalitetnih napadača.

Osim potencijalnog reprezentativca Bosne i Hercegovine, za mjesto u napadu konkuriraju i Brazilac Markos Tavareš (Marcos Tavares), Slovenci Luka Zahovič, Jan Mlakar, Gregor Bajde i Luka Štor te još jedan naš igrač, mladi Nardin Mulahusejnović.

- Svi naši napadači su u formi, tako da trener malo više rotira. Što se tiče Mulahusejnovića, on je još bez nastupa. Čeka svoju šansu, jer nas četiri-pet iskusnijih napadača smo u dobroj formi. Njegovo vrijeme tek dolazi. Isto važi i za golmana Kenana Pirića - ističe Jasmin.

Maribor danas dočekuje Goricu.

- Još ne znamo ko će početi taj meč. Poslije Evrope i Glazgova, bit će to težak meč. Malo smo iscrpljeni, tako da će vjerovatno biti nekih promjena u ekipi.

Naravno, idemo na pobjedu. Naš primarni cilj ove sezone je vratiti titulu prvaka Slovenije, a, naravno, da u Evropi doguramo što više, barem do grupne faze - objašnjava Mešanović.

Minus iz Glazgova

Na pitanje može li Maribor u četvrtak ispraviti utisak iz Glazgova, gdje je poražen 1:3 od čuvenog škotskog kluba Rendžersa, Mešanović odgovara:

- Mislim da možemo do plej-ofa, bez obzira na taj poraz. I u Glazgovu smo pokazali da smo dobra ekipa, da možemo igrati sa Škotima. Jednostavno, primili smo golove nakon naših grešaka koje smo analizirali i koje se sigurno neće ponoviti u četvrtak na našem terenu.

Mešanović je ovog ljeta, navodno, bio pod lupom njemačkih klubova Herte i Frajburga.

- Menadžer mi je spominjao te neke solucije, ali ne znam nikakve detalje. Niti me puno interesiraju. To on vodi, a ja sam fokusiran samo na teren - kaže Mešanović.

On je iz svog ugla prokomentirao i transfer golmana Elvisa Džafića, koji je dres slovenskog Triglava zamijenio bordo majicom kluba s Koševa.

- Džafić je sigurno dobar golman. Mislim da će puno pomoći Sarajevu na putu ka ostvarenju klupskih ciljeva. U Triglavu je branio dosta dobro. Klub iz Kranja u minuloj je sezoni imao malo slabiju ekipu, grčevito su se borili za opstanak, a on ih je "čupao" u mnogo utakmica. Mislim da će on biti veliko pojačanje za Sarajevo - rekao je Mešanović.

Očekujem poziv u reprezentaciju 

Bivši napadač Slobode i Zrinjskog kaže da, bez ikakve lažne skromnosti, očekuje poziv u reprezentaciju BiH.

- Kada sam u decembru odbio američku turneju našeg državnog tima, diglo se malo više medijske prašine. U našim medijima pojavile su se informacija koje nisu bile tačne, ali tada nisam htio ništa da demantiram - kaže Mešanović.

Dodaje da je poznato da je tada imao tešku povredu glave zbog koje je pauzirtao dva mjeseca, a da je poziv selektora Roberta Prosinečkog došao samo tri dana nakon što je počeo trenirati.

- Jednostavno, tada nisam bio spreman za nastup, tako da mislim da je s moje strane bilo uredu što nisam mogao prihvatiti taj poziv. Neki su to protumačili kao neko moje odbijanje zbog klupskih obaveza. Tada se nisam htio oglašavati u medijima. Naravno da sam spreman da igram za našu državu, za sveti dres. To je cilj svakog igrača. Maksimalno se trudim, treniram, tako da, naravno, očekujem poziv selektora - kaže Jasmin.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.