Među 32 najbolje evropske ekipe

Hurem nakon pobjede SFK 2000 Sarajevo: Ovo je veliki rezultat za ženski fudbal i bh. sport

Fena
13.08.2018 21:46

Foto: Fena

Prvakinje Bosne i Hercegovine fudbalerke SFK 2000 Sarajevo izborile su plasman u 1/16 finala Lige prvaka, odnosno ušle među 32 najbolje evropske ekipe što dosada nije uspjelo ni jednom klubu iz BiH u muškoj konkurenciji.

Sarajke su proteklih sedam dana, na turniru igranom u Zenici i Sarajevu, dobile sve tri utakmice te osvojile svih devet bodova u konkurenciji prvakinja: Albanije, Estonije i Moldavije.

- Čestitam svom timu. Svi smo, zaista, mnogo, mnogo radili. Hvala im na ovome. Hvala NSBiH i FK Sarajevo, koji su nas podržali i koji su bili naša najveća snaga, ali oni koji su najviše zaslužili ovo slavlje, to su, ipak, moje igračice - kazala je dugogodišnja trenerica bh. prvakinja Samira Hurem, koja ističe kako je ponosna na svoje djevojke.

- Nije mala stvar ostvariti tri pobjede. SFK Sarajevo je prvi put u Ligi šampiona, ide u drugi krug sa devet bodova. To je veliki rezultat za ženski fudbal, a i, uopšte, za sport u BiH - smatra trenerica Hurem.

Sarajke će u petak saznati ko će im biti rival u narednoj fazi, kada se igraju dvije utakmice - kod kuće i na strani.

- Prvi termin je 12. i 13. septembar, kada se igra na domaćem terenu, a već za sedam dana igramo uzvratnu utakmicu. Znamo šta nas čeka u 1/16 finala - Barcelona, Manchester City, PSG...Ali, svejedno. Mi ćemo dati sve od sebe, igrat ćemo ovako, srcem i dušom pa ćemo vidjeti šta će biti. Napunit ćemo ove tribine - najavljuje Hurem, koja priželjkuje kako bi se do tih utakmica, možda, mogle i pojačati.

Također se nada da će imati sreće u žrijebu u sljedećem krugu takmičenja i izbjeći velike klubove u ženskom fudbalu.

Oglasi

NA VRH