SUDBINE

Hoze Enrike se bori protiv teške bolesti

Enrike: Najesen novih 35 tretmana

Avaz Sport

14.8.2018

- Čak i kada vam ljekari kažu ne brinite, ne vjerujete im i pitate se hoćete li umrijeti sutra - riječi su kojima je novinarima BBC-ja, bivši fudbaler Liverpula Hoze Enrike (Josea Enrique) opisao svoju trenutnu dramu.

Izgubio vid 

Čovjek koji je od 2011. do 2016. nosio dres Liverpula u maju ove godine podvrgnut je teškoj operaciji tumora na mozgu. Dijagnosticiran mu je rijedak oblik tumora koji mu je ugrožavao vid.

- Kada prvi put čujete riječ tumor, to je zaista zastrašujuće. Sjećam se da sam bio u bolnici sa svojom partnericom Emi i da smo se oboje tresli.

Nikad se nisam tako tresao u životu. Rekli su mi da je moguće da imam tumor od rođenja, ali da ga u svakom slučaju imam dugo. Izgubio sam vid na lijevo oko, jer mi je oštećen živac lijevog oka - priča Enrike.

On kaže da je posebno teško bilo prihvatiti činjenicu da se donedavno potpuno zdrav sportista sada mora ponašati kao teško bolesna osoba.

Ogroman šok 

- Pomisao da bih mogao umrijeti bila mi je najstrašnija. Imao sam 32 godine i uvijek sam bio zdrav. Za mene je sve to bio ogroman šok - naglasio je Španac, koji je u karijeri nosio i dres Valencije, Selte i Njukasla.

Enrike se nada da će ipak na kraju izaći kao pobjednik. Put pred njim je itekako dug. Najesen mu predstoji liječenje u Parizu, gdje je planirano da obavi 35 tretmana hemoterapijom.

Postao agent

Enrike je fudbalsku karijeru prekinuo na kraju sezone 2016./17. u dresu Real Zaragoze, a potom je postao fudbalski agent.

Danas ga podržava mnoštvo bivših saigrača, među kojima su Filipe Kutinjo (Philippe Coutinho), Lukas Leive (Lucas), Luis Suarez i Pepe Rejna...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.