REPREZENTATIVCI

Samir Memišević: Sretan sam u Groningenu, ali je moguć transfer

G. ŠUMAR

15.8.2018

Naš reprezentativac iz holandskog Groningena Samir Memišević u ponedjeljak je proslavio 25. rođendan.

Kako kaže, dobio je bezbroj čestitki iz Bosne i Hercegovine, ali i cijele Evrope, ali posebno ga je dirnuo potez navijača Groningena, koji su spremili specijalne poklone.  

Prijelazni rok

- Gest navijača Groningena me dirnuo skoro do suza - u razgovoru za "Dnevni avaz" kaže Memišević i dodaje:

- U ime navijača poklone mi je donijela jedna mlada Holanđanka, koja je vjerni fan Groningena. Čak je i rođendansku čestitku napisala na našem jeziku...

Taj gest sigurno nikoga ne može ostaviti ravnodušnim...

- Normalno. Nema ništa ljepše nego kada si nekome idol, kad neko u tebi vidi svog uzora. Meni to predstavlja veliku stvar, pogotovo kad su u pitanju mladi ili djeca - kaže Samir.

Memišević ističe da je sretan u Groningenu:

- Zadovoljan sam ovdje. Nikad nisam spremniji došao na pripreme.

Zbog toga i ne čudi što je ponovo izborio mjesto startera - u nedjelju protiv Vitesea, u 1. kolu prvenstva Holandije, odigrao je 90 minuta - ali ni što je na listi želja nekoliko većih evropskih klubova iz Turske, od Galatasaraja do Bašakšehira, a interesiraju se i klubovi iz Njemačke...

- Fokusiran sam trenutno na Groningen. A što se tiče prijelaznog roka, ima još nekoliko dana (31. avgust, op. a.) do zatvaranja ljetnih transfera, pa ćemo vidjeti šta će biti. Bilo je nekoliko ponuda za moj transfer, ali, jednostavno, Groningen, barem do sada, nije htio da me pusti, tako da sam još tu.

Međutim, još ima šansi da se ostvari transfer, ali neće biti tragedija ni ako ostanem u Groningenu. Ponavljam, ovdje sam sretan - objašnjava Memišević.

Državni tim

Ako ne najbolji, onda sigurno jedan od dva-tri naša najbolja stopera do sada je zabilježio nekoliko nastupa za reprezentaciju BiH (dva zvanična, plus Kirin kup u Japanu).

Posljednju utakmicu za "Zmajeve" odigrao je u martu u Razgradu protiv Bugarske, kada smo pobijedili 1:0. Na tom susretu je igrao na poziciji desnog beka, iako je po vokaciji stoper.

- Ne znam šta bih vam rekao o našoj reprezentaciji. Nisam dobio poziv za posljednju provjeru, tako da se sada, iskreno, nešto posebno ne nadam pozivu za septembarske utakmice u Ligi nacija.

A da li bih volio ponovo obući najdraži dres, na to pitanje je suvišno i odgovarati. Naravno da bih volio, ali, eto, vidjet ćemo - rekao je Memišević.

Donirao 1.500 KM

Memišević je pomogao našoj kikbokserki Dženeti Ljubijankić da ode na Svjetsko prvenstvo. Naime, naš reprezentativni stoper odmah je reagirao nakon što je objavljeno da Dženeta Ljubijankić ne može ići na Svjetsko prvenstvo zbog finansijskih problema, te uplatio 1.500 KM, koliko je bilo potrebno da se zatvori finansijska konstrukcija.  Podsjetimo, Ljubijankić na SP-u važi za jednu od favoritkinja za osvajanje medalje...

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.