NOGOMET

Naslovnica "L'Equipea": Zidan želi preuzeti Mančester junajted

Zinedin Zidan ( Arhiv)

Index.hr

15.8.2018

Žoze Murinjo (Jose Mourinho) ušao je u treću sezonu na klupi kluba, a to može značiti samo jedno. Raspad momčadi koju vodi, rezultatski debakl, njegovu svađu s igračima i upravom, te naravno, otkaz "Posebnom".

Već smo ranije pisali kako se engleski novinari pitaju šta je iza Murinjovog prigovaranja i žaljenja na apsolutno sve u Mančester junajtedu ovog ljeta. Iako je doveo Freda, Dalota i Granta, kritizira upravu što mu ne daje dovoljno novca za pojačanja koja želi, žali se na igrače koji su mu na raspolaganju, na Marsijala (Martiala) i Valensiju (Valenciju) prije svih, te na momčad u cjelini, poručujući da s onim što ima ne može skinuti Siti s gradskog i engleskog trona.  

- Ja ne bih platio ulaznicu da gledam moju momčad - izjavio je nedavno Murinjo u Americi, gdje je Junajted bio na pripremama, a ova njegova poruka pogoršala je ionako lošu atmosferu u svlačionici Mančestera. Čini se da se Murinju u njoj više ne ostaje iako je tek na polovici četverogodišnjeg ugovora. U prve dvije godine osvojio je Evropa Ligu i Liga kup, ali to je slabo i očito je kako nisu zadovoljni ni klub, ni on, ni igrači.

Eskalacija nezadovoljstva u Junajtedu ogleda se i u ponudi engleskih kladionica. Murinjo je kod njih prije dvije sedmice postao prvi favorit od 20 trenera premierligaških klubova da dobije ili da otkaz.  

Ako se to dogodi, Junajted već zna koga će pozvati.

Francuski "L'Equipe", najugledniji sportski dnevnik na svijetu, preko naslovnice, ali i cijelog otvora današnjeg izdanja (druge i treće stranice) piše da je Zidaneu rad u Engleskoj izazov, a Mančester junajted prvi izbor.

Zidan je bez angažmana nakon što je proljetos šokirao Real davanjem ostavke neposredno nakon što je osvojio treću Ligu prvaka zaredom.  

Osim toga, za samo dvije i po godine u Realu, gdje je imao prvi samostalan trenerski posao u vrhunskom nogometu, Zidane je uzeo još i jedan španski te dva svjetska naslova. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.