EVROPSKA LIGA Uoči uzvratne utakmice trećeg pretkola Evropske lige protiv Ludogoreca

Slišković: Izgubili smo dobru atmosferu i pobjednički mentalitet

Fena
15.08.2018 15:02

Foto: Blaž Slišković ( Arhiv)

Blaž Slišković izjavio je kako se četvrti put vraća u Zrinjski jer se osjeća dužnim pomoći klubu kojeg voli.

Na konferenciji za novinare uoči uzvratne utakmice trećeg pretkola Evropske lige protiv bugarskog Ludogoreca, Slišković je kazao kako atmosfera među "Plemićima" u ovom trenutku nije na nivou pobjedničke ekipe iz proteklih godina. 

Povrede i ritam od dvije utakmice sedmično na početku sezone ostavile su traga na igračima Zrinjskog, kazao je Slišković, dodavši kako je evidentan i pad motiva kod nekih igrača koji su proteklih sezona bile udarne igle šampionske momčadi.

Trener Zrinjskog naveo je primjer Slobodana Jakovljeveća, Nemanje Bilbije i Miloša Filipovića koji su protekle sezone, prema njegovim riječima, bili najbolji igrači Premijer lige BiH na svojim pozicijama, no nisu uspjeli naći novi angažman i napraviti iskorak u svojim karijerama, što se odrazilo i na njihove izvedbe u novoj sezoni.  Slišković je kazao kako ne žali što je prije dva mjeseca odlučio napustit klupu Zrinjskog te da je za njega lično to bila dobra odluka. 

- Nakon dosta razmišljanja odlučio sam prihvatiti ponudu kluba i vratiti se u ovom teškom trenutku. Smatram kako je moja obaveza vratiti se, jer ja najbolje poznajem ove momke, poznajem njihovu dušu i karakter, i što im u ovom trenutku nedostaje da se izvuku iz ove situacije. Vjerujem da u što kraćem roku mogu vratiti situaciju na onakvu kakva je bila prije dva-tri mjeseca kada je Zrinjski osvojio naslov prvaka - poručio je.

Dodao je kako se nada da će uspjeti vratiti Zrinjski na pobjedničke staze do reprezentativne pauze u septembru, a u slučaju da u tome ne uspije, najavio je kako će se još jednom povući. 

Slišković se na klupu Zrinjskog vratio svega tri dana prije uzvrata protiv Ludogoreca i pred njim je zadatak vratiti vjeru u momčad i pokušati napraviti podvig protiv bugarskog prvaka koji brani prednost 1:0 iz prvog susreta.

To neće biti nimalo lak zadatak jer je Ludogorec, prema Sliškovićevim riječima, u posljednjih desetak godina postao značajan faktor ne samo na Balkanu već i Evropi. 

Ipak, trener Zrinjskog vjeruje kako to nije nemoguć zadatak te da uz maksimalan angažman Zrinjski može preskočiti još jednu evropsku prepreku i plasirati se u plej-of rudnu Evropske lige.

Utakmica Zrinjski – Ludogorec igra se u četvrtak od 20 sati, na stadionu Pecara u Širokom Brijegu, jer Stadion pod Bijelim Brijegom ne ispunjava UEFA-ine norme za ovu fazu takmičenja.
NA VRH