EVROPSKA LIGA

Blaž Slišković uoči revanš susreta protiv Bugara: Možemo napraviti iznenađenje

Ma. P.

16.8.2018

Blaž Slišković jučer je prvi put izašao pred medije nakon što je u ponedjeljak imenovan nasljednikom Ante Miše na klupi Zrinjskog, aktuelnog nogometnog prvaka Bosne i Hercegovine. Naravno, nije ga trebalo posebno predstavljati, jer je Miše prije dva mjeseca upravo od njega preuzeo trenersku palicu Pod Bijelim brijegom.

Dva mjeseca

Zanimljivo, Slišković je bez susprezanja izjavio da ne žali što je neposredno pred početak priprema odlučio odstupiti, odnosno što je tako propustio priliku da Zrinjski povede u nova evropska iskušenja, pogotovo sada, kada je opet na istom mjestu gdje je bio prije samo dva mjeseca.

Novi debi na klupi Zrinjskog Slišković će imati već večeras (20 sati) i to nakon samo dva treninga, a protivnik je sve samo ne idealan. Nakon minimalnog poraza u prvoj utakmici u Bugarskoj Zrinjski na širokobriješkoj Pecari (mostarski stadion Pod Bijelim brijegom ne ispunjava uvjete UEFA-e) čeka revanš protiv Ludogoreca u trećem pretkolu Evropske lige.

Određena nada

- Kao da mi je suđeno da Zrinjski preuzimam u situaciji koja nije idealna, ali to je i logično, jer da je sve onako kako je bilo zamišljeno na startu sezone, onda sigurno ne bi ni došlo do promjene na klupi. Objektivno, momčad fizički nije na željenoj razini – kazao je Slišković.

Bilo bi Zrinjskom teško juriti 0:1 i da ga čeka puno slabiji protivnik od Ludogoreca, tako da je jasno da bugarski prvak i dalje ima ulogu velikog favorita.

- Rezultat iz Bugarske je neugodan, ali nam ipak ostavlja određenu nadu da možemo napraviti veliko iznenađenje. Ludogorec u svojim redovima ima sjajne igrače, ali postoji način na koji im se možemo oduprijeti.

Ne sumnjam da će voljni moment i borbenost biti na željenoj razini, ali trebat će nam i više od toga. Sastav? Možda bude određenih iznenađenja, ali i moj prethodnik je dosta mijenjao od utakmice do utakmice, tako da to neće biti ništa novo - zaključio je Slišković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.