SERIJA A

Zbog tragedije u Đenovi: Italijani odgodili dvije utakmice, upitan i Ronaldov debi

Ilustracija

Goal.com

16.8.2018

Već sad se zna da Fiorentina, Milan, Sampdorija i Đenova neće igrati, a Juventus navodno podržava odluku o odgodi svih utakmica.

Tragedija u Đenovi, gdje su zbog rušenja vijadukta poginule desetine osoba, zavila je Italiju u crno. Pa tako i nogometaši razmišljaju da nema smisla igrati nogomet dok cijela zemlja tuguje.

U subotu će biti dan žalosti i pogrebi u Italiji, a istoga dana bi trebala početi i Serija A. No, neki klubovi već sad znaju da neće nastupiti ovaj vikend. Naravno, dvojac iz Đenove - Sampdorija i Đenova. A samim tim i njihovi suparnici. Sampdorija je trebala ugostiti Fiorentinu, Đenovu je čekalo gostovanje kod Milana. 

- Pozivam čelništvo lige da odgodi prvo kolo! Sampdorija, Đenova, Fiorentina i Milan neće igrati. Iz Juventusa se slažu s našim potezom i zahtjevom - otkrio je Sampdorijin šef Masimo Ferero (Massimo Ferrero).

- Prilično sam siguran da Juventus neće igrati, čuo sam da je Anjeli (Agnelli) rekao da neće. Ne možeš igrati nogomet kad su sahrane širom Italije... - dodaje Ferero.

Tako bi Ronaldov debi ipak mogao biti odgođen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.