NOGOMET

Kros: Ozil priča gluposti, nema rasizma u njemačkoj reprezentaciji

Toni Kros ( Arhiv)

B92

16.8.2018

Njemački fudbaler Toni Kros (Toni Kroos) rekao je da su tvrdnje Mesuta Ozila (Mesut Özil) o rasizmu koje je naveo u saopćenju prilikom povlačenja iz državnog tima, besmislene.

Ozil se povukao iz reprezentacije Njemačke nakon što je ekipa kao branilac titule svjetskog prvaka u Rusiji takmičenje završila u grupnoj fazi.

Vezista Arsenala je tada rekao da se iz državnog tima povlači zbog rasizma i nepoštovanja. 

- Mesut je zaslužio bolji način za odlazak. Ali način na koji je napustio reprezentaciju nije bio u redu. Dijelovi njegove izjave koji su ispravni bačeni su u sjenku velikom količinom besmislica. Mislim da on vrlo dobro zna da rasizam u reprezentaciji i Fudbalskom savezu Njemačke ne postoji - rekao je Kros za Bild.  

Ozila su žestoko kritikovali u Njemačkoj pošto se u maju, u jeku izborne kampanje u Turskoj, slikao sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoanom (Recep Tayyip Erdogan), a također bio je i jedan od najslabijih igrača državnog tima na Mundijalu u Rusiji.  

- Kada pobjeđujemo ja sam Nijemac, ali kada izgubimo ja sam imigrant -  naveo je tada Ozil.

On je, također, optužio Fudbalski savez da ga nije podržao u sukobu sa medijima. Mesut je odigrao 92 utakmice za reprezentaciju Njemačke, sa kojom je 2014. godine osvojio Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.