EVROPSKA LIGA

"Plemići" remizirali sa Ludogorecom i časno se oprostili od Evrope

Ž. Milićević

Avaz Sport

16.8.2018

Zrinjski se večeras oprostio od učešća u Evropskoj ligi, pošto je na širokobriješkoj Pecari u revanš susretu trećeg pretkola remizirao sa Ludogorecom odigravši 1:1. 

Povodom odluke UEFA-e da Stadion pod Bijelim brijegom na kojem igra Zrinjski ne ispunjava uslove za odigravanje međunarodnih utakmica ovog nivoa, najvatreniji navijači Zrinjskog popularni "Ultrasi" pred sami početak utakmice na Pecari, skandirali su "Hoćemo stadion" i na taj način poslali poruku rukovodstvu tima.

Već u 1. minuti susreta Zrinjski je imao odličnu priliku, ali je Bilbija šutirao preko gola.  U 5. minuti gosti iz Bugarske pokušali su iz slobodnog udarca ugroziti gol Solde, međutim Forster je očajno šutirao. U nastavku se igralo dosto otvoreno s obje strane, a u  12. minuti Zrinjski je izveo i prvi korner.  Četiri minute kasnije, Ludogorec je imao sjajnu priliku, ali je napadač gostiju Keseru šutirao preko gola Zrinjskog. Ludogorec je poveo u 24. minuti susreta kada je nakon akcije po desnoj strani, Keseru šutirao, a lopta se od Jakovljevića odbila u mrežu Zrinjskog. U nastavku Zrinjski nije pronalazio način da ozbiljnije ugrozi gol Bugara. U 43. minuti, nakon  greške Kadušića, Misidjan je imao veliku priliku, ali je Soldo fantastično zaustavio njegov udarac sa nekoliko metara, pa se na poluvrijeme otišlo sa minimalnim vodstvom gostiju iz Bugarske.  

U drugom poluvremenu "Plemići" su imali nešto više od igre, no nisu uspjevali ozbiljnije zaprijetiti golu Ludogoreca. Pokušaji bh. prvaka da postigne gol bili su uzaludni. U 69. minuti Ludogorec je preko Vandersona (Wanderson) imao dvije odlične prilike, no Stojkić i Jakovljević su spasili Zrinjski. Dvije dobre prilike Zrinjski je imao deset minuta prije kraja meča. Prvo je Renan odbranio udarac glavom Bilbije, a zatim je Jović zamalo zakasnio nakon kornera i gužve u petercu. Konačn rezultat utakmice u nadoknadi izgubljenog vremena postvio je Nemanja Bilbija.  Ludogorec sa tako sa ukupnih 2:1 plasirao u play-off Evropske lige gdje će igrati protiv gruzijskog Torpedo Kutaisija. Utakmice play-offa Evropske lige igraju se 23. i 30. avgusta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.