NOGOMET

Marinović: Drago mi je što mladi igrači idu u seniorsku reprezentaciju

Ne može računati na trojicu igrača za utakmice kvalifikacija protiv Švicarske i Rumunije

Fena

Fena

20.8.2018

Selektor mlade (U-21) nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Vinko Marinović za utakmice kvalifikacija protiv Švicarske i Rumunije ne može računati na trojicu igrača.

Dvojica su pozvana u seniorsku reprezentaciju, Eldar Ćivić i Darko Todorović, dok je Azir Muminović povrijeđen, a Marinović nakon današnjeg objavljivanja spiska naglašava da mu je drago što su dva igrača napredovala u seniorski tim. 

- Drago mi je što su naša dva igrača pozvana u seniorsku reprezentaciju. Oni su to zaslužili i to je svrha mlade reprezentacije. Ponosan sam na njih. Naravno, nedostajat će nam, ali tražit ćemo alternative, imamo nekoliko mladih igrača u timu koji trebaju da se nametnu - izjavio je Marinović i dodao da se nada da će u budućnosti biti još igrača mlade reprezentacije koji će napredovati u seniorski tim.

Vjeruje da njegova ekipa može ravnopravno igrati sa Švicarcima i Rumunima.  

- Imamo kvalitet, a mnogo toga zavisi od zalaganja. Teško je u ovom trenutku pričati o bodovima. Sada se moramo okrenuti Švicarskoj, pa onda Rumunima - rekao je selektor BiH.

Osvrnuo se i na poziv Amira Hadžiahmetovića, igrača Konjaspora, koji je imao zdravstvenih problema.  

- Imao je problema prošle sezone, ali sada je zdrav i bori se za mjesto u timu. Meni je bitno da je on tu, jer treba nam igrač njegovih kvaliteta i iskustva, iako u veznom redu imamo dosta dobrih igrača - objasnio je Marinović.

Mlada reprezentacija BiH će se okupiti 3. septembra u Zenici. Protiv Švicarske će igrati 7. septembra u Trening kampu Nogometnog saveza BiH s početkom u 17 sati, a protiv Rumunije u Ovidiju 11. septembra u 19 sati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.