NOGOMET

Liga nacija: Prodaja ulaznica za meč između BiH i Austrije počinje 28. avgusta, cijene 20, 30 i 40 KM

Utakmica će se igrati 11. septembra na stadionu „Bilino Polje“ u Zenici

Arhiv

Avaz Sport

20.8.2018

Prodaja ulaznica za meč između nogometne reprezentacije BiH i Austrije počinje 28. avgusta, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

U okviru takmičenja UEFA Lige Nacija, nacionalni tim Bosne i Hercegovine će se 11. septembra 2018. godine sastati s reprezentacijom Austrije. Za ovu utakmicu, koja se igra na stadionu „Bilino Polje“ u Zenici, Savez je blagovremeno započeo organizacione pripreme, koje su uključivale i definiranje plana prodaje i distribucije ulaznica.

Uzimajući u obzir ograničeni kapacitet zeničkog stadiona, kao i neophodne sigurnosne mjere, za ovu utakmicu u prodaji će biti 10.000 ulaznica, od čega 5.000 za tribinu „Zapad“, 1.250 „Istok“, 1.750 „Sjever“ i 2.000 „Jug“.      

Utvrđene su cijene ulaznica za ovu utakmicu, a one su kako slijedi: „Zapad“ 40 KM, „Istok“ 30 KM, „Sjever“ i „Jug“ 20 KM, a prodaja će se, u skladu sa odgovarajućim standardima FIFA i UEFA, vršiti na sljedeći način:

Prodaja 5.550 ulaznica putem poslovnica ovlaštene partnerske agencije „Centrotrans“. 

Prema utvrđenim pravilima, a kako bi omogućili većem broju navijača da posmatraju ovaj meč, te istovremeno spriječili manipulaciju ulaznicama, ustanovljeni su sljedeći principi koji će biti primijenjeni prilikom prodaje ulaznica: 

Jedna osoba može kupiti najviše dvije ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta); 

Kupovina ulaznica maloljetnim osobama i osobama bez identifikacionog dokumenta neće biti dozvoljena;

Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice na istom ili drugom prodajnom mjestu neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica; 

Ulaznice će biti u prodaji na prodajnim mjestima „Centrotransa“, prema spisku koji će blagovremeno biti objavljen putem sredstava informisanja;

NS/FS BiH će imati mogućnost elektronskog nadzora nad prodajom ulaznica kako bi preduzeo potrebne mjere u spornim slučajevima.

Prodaja ulaznica počinje u utorak, 28. 08. 2018. godine u 9 sati.

Neposredna prodaja rezervisanih 4.450 ulaznica će biti izvršena za potrebe određenih kategorija, a u skladu sa proporcionalno definisanim brojem ulaznica. Te kategorije su igrači A reprezentacije, stručni štab A reprezentacije, organizovane i registrovane navijačke grupe reprezentacija BiH, stručni štabovi ostalih reprezentativnih selekcija, kantonalni i područni savezi putem entitetskih saveza, klubovi Premijer lige BiH, članovi organa i tijela NS BiH, zaslužni nogometni radnici i bivši reprezentativci BiH, sponzori i partneri NSBiH, organi i institucije državnog i entitetskog nivoa, administracija NSBiH i Nogometni savez Austrije.

NSBiH je ovaj način nastojao da omogući transparentnu kupovinu ulaznica svim navijačima, prodajom putem partnerske agencije Centrotransa, ali i drugim pravnim subjektima, a sve u skladu sa realnim mogućnostima koje su svakako daleko manje u odnosu na iskazani interes naših vjernih navijača. 

"Uzimajući u obzir sve navedeno, uvjereni smo da će navijači iskazati potrebno razumijevanje i toleranciju te da će kao i uvijek pružiti maksimalnu podršku našoj najboljoj selekciji. Molimo naše vjerne navijače i prijatelje da se prilikom ulaska na stadion striktno pridržavaju uputstva za korištenje označenog ulaza na tribinu, reda i sjedišta na određenom sektoru. Mjesta su jasno naznačena na ulaznici te je neophodno da se to poštuje. NSBiH je shodno važećim standardima FIFA-e i UEFA-e instalirao nove elektronske brojače sa elektronskim čitačima ulaznica na ulazima stadiona te bi nepoštovanje navedenih uputstava moglo izazvati nepotrebnu gužvu i dodatne procedure prilikom ulaska na određenu tribinu", saopćeno je iz krovne kuće bh. nogometa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.