NOGOMET

Vjerovali ili ne: Klupa Barcelone vrijedi 300 miliona eura!

Avaz.ba

21.8.2018

Aktualni prvak Španije Barcelona odlično je otvorila novu sezonu.

Prvo je Valverdeova momčad osvojila španski kup, pobijedivši Sevilju s 2:1, a potom je ligašku sezonu otvorila 3:0 pobjedom nad Alavesom.

Proteklih sezona, Barca je osvajala ligu, ali je zbog nedovoljne širine i kvalitete klupe, (pre)rano ispadala Ligu prvaka. Upravo je jačanje klupe bila glavna zadaća novog sportskog direktora Erika Abidala.

Krenulo je loše jer je Grizman odlučio kako će ostati u Atletiku, nepovjerenje prema predsjedniku Bartomeuu je raslo, ali se zahvaljujući Abidalu stanje ipak promijenilo. Prvi je u klub stigao 21-godišnji brazilski veznjak Arthur, koji je odmah uskočio u Iniestin dres i nasljedio legendarnu 'osmicu'.

Potom je iz Sevilje došao 23-godšnji stoper Klement Lenglet, a onda se Barca osvetila Romi za poraz u Ligi prvaka, ukravši vučici Malkoma, koji je u predstavljanju na Nou Kampu protiv Boke Juniors zabio gol i pokazao kako Valverde može ozbiljno računati na njega.

Posljednje pojačanje stiglo je iz Bajerna, u vidu iskusnog 'ratnika' Artura Vidala, koji je dodatno pojačao konkurenciju u veznom redu. Konačno su navijači odahnuli jer se klub riješio i viškova, poput Aleiksa Vidala, Deulofeua i Daglasa, a Everton je kupnjom Mine i Dignea te posudbom Andrea Gomesa znatno napunio blagajnu, čije je stanje popravio i Guangzhou, vrativši Paulinha za 50 miliona eura.

Navijači su izrazito zadovolji, a kako i ne bi bili kada je klupa Barcelone u utakmici protiv Alavesa vrijedila 300 miliona eura!

Na njoj su sjedili Cillessen (14 miliona eura), Arturo Vidal (18), Artur (31), Lenglet (36), Malkom (41) te Kutinjo (160).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.