NOGOMET

Bolt: Sanjam da igram za Mančester junajted

Nakon nekoliko neuspješnih proba u Evropi dobio priliku na drugom kraju svijeta

AFP

B92

21.8.2018

Usein Bolt (Usain Bolt) je, poslije nekoliko neuspješnih proba u Evropi, dobio priliku na drugom kraju svijeta.

Ne postavljam sebi nikakve ciljeve. Ovo mi je prva šansa da treniram i dostignem nivo profesionalnog fudbalera, pa ne znam šta da očekujem. Ovdje sam da poguram sebe, da učim. Imao sam ponuda iz Španije i Francuske, ali bi mi bilo teže jer bih morao učiti i jezik. Nisu bili klubovi iz prvih liga. Uživam da dolazim u Australiju, zahvalan sam Marinersima što su mi pružili priliku. Ovdje sam da ih učinim ponosnom - rekao je Bolt.  

Najbrži čovjek svih vremena na 100 i 200 metara, osvajač 23 zlatne medalje, osam na Olimpijskim igrama, u 31. godini je obuo fudbalske kopačke.

- Kao da sam na atletskoj stazi. Prvi trening je uvijek najteži. Vidiš koliko moraš truda da uložiš, šta moraš da radiš da bi se dobro osjećao. Znam da je potrebno vrijeme, ali ja sam spreman da radim. Kao što ste mogli da vidite tokom godina, miran sam kada sam pod pritiskom. Dobar sam u brzom razumijevanju igre. Moram da radim na osnovnim stvarima - dodao je Bolt.

Bolt bi volio da igra napadača.

To je na treneru da odluči. Rekao sam da sam dobar na krilu i u špicu, ali trener je taj koji će da odluči gdje ću da igram u formaciji - kazao je Bolt.   

Iako ne postavlja sebi ciljeve, postoje stvari, odnosno jedan klub koji sanja.

Sanjam svakog dana, a moj najveći san je da igram za Mančester junajted. Ne može postojati veći san od tog. Čak i da je samo jedna utakmica, to bi bilo ostvarenje sna. Veliki sam navijač, a ovo je početak. Cijenim sve što su Marinersi uradili za mene. Dali su mi šansu da da ostavim svoj pečat - zaključio je Bolt.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.