VAR ipak u Ligi prvaka

SPORT UEFA priprema uvođenje novine

VAR ipak u Ligi prvaka Tehnologija u mnogim ligama

Evropska fudbalska federacija (UEFA) odlučila je uvesti videotehnologiju na utakmicama Lige prvaka.

Prema informacijama do kojih je došao britanski „Times“, UEFA je blizu odluke da već od ove sezone, odnosno od utakmica četvrtfinala Lige prvaka, počne s korištenjem VAR tehnologije.

Iako je UEFA bila striktno protiv uvođenja videoasistencije u najkvalitetnijem klupskom takmičenju, pozitivna iskustva sa Svjetskog prvenstva u Rusiji natjerala su čelnike na razmišljanje i navodno je odlučeno da se tehnologija uvede već od ove sezone.

Potvrda uvođena VAR-a u Ligi prvaka trebala bi stići već naredne sedmice. Čelnici UEFA-e će održati sastanak o toj temi 30. avgusta u Monaku, gdje će biti i održan žrijeb grupne faze Lige prvaka.

VAR je na Svjetskom prvenstvu funkcionirao gotovo bez greške. Sudije su donijele veliki broj tačnih odluka zahvaljujući pregledavanju snimka, a i u svim većim ligama, osim Engleske, VAR je već uveliko u upotrebi.

Prošle sezone u Ligi prvaka je bilo mnogo kontroverznih odluka, a posebno u četvrtfinalnom duelu između Real Madrida i Juventusa, kada je za madridski klub dosuđen penal za prolaz u nadoknadi meča.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH