BAJERN

Levandovski otvorio dušu: Svi su mogli pucati u mene

Nisam postigao gol na dvije-tri utakmice i odmah se stvorila negativna atmosfera

Levandovski: Osjećao sam se usamljeno

Avaz Sport

24.8.2018

Robert Levandovski (Lewandowski), fudbaler minhenskog Bajerna, konačno je progovorio o teškom periodu koji je proljetos preživio i namjeri da napusti redove njemačkog šampiona.

Prošle sezone je Levandovski bio najbolji strijelac Bundeslige sa 29 golova u 30 utakmica, pa je najavom odlaska zbunio navijače bavarskog kluba.

Bez kredita

- U aprilu i maju svi su me napadali. Nisam imao zaštitu od kluba, osjećao sam se usamljeno. Nisam postigao gol na dvije-tri važne utakmice i odmah se stvorila negativna atmosfera, svi su mogli pucati u mene - rekao je poljski napadač u razgovoru za njemački list „Sport Bild“.

On je pojasnio da je zbog svega toga poželio otići.

- Niko nije stao iza mene, čak ni šef me nije branio, a niti čelnici kluba - rekao je Levandovski, misleći na trenera Jupa Hejnkesa (Juup Heynckes), te predsjednike Ulija Henesa (Hoenes) i Karl Hajnca Rumenigea (Karl-Heinz Rummenigge). 

Ovo je prvi put da je efikasni centarfor komentirao svoje najave da bi mogao otići iz Minhena, na što su mu spomenuti čelnici javno odgovarali da nema nikakve šanse da ga puste prije 2021. godine, kada mu istječe ugovor.

- Izgledalo je kao da nemam nikakav kredit u klubu, kao da sam propustio cijelu sezonu. Nisam se više osjećao dobro u Bajernu i zato sam želio da odem - požalio se Levandovski.

Poljak je bio jedan od najzaslužnijih za uspjehe Bajerna posljednjih godina. Osvojio je osam trofeja u četiri sezone, koliko nosi crveni dres prvaka Njemačke. Ali, na udar kritika dospio je u aprilu i maju, kada nije uspio postići pogodak u četvrtfinalu i polufinalu Lige prvaka, protiv Sevilje i Real Madrida.

Opet stari

Poljak tvrdi da je sada opet onaj "stari" Levandovski te da mu ne manjka motivacije uoči starta nove sezone Bundeslige. Bajern će već sutra, u petak, u okviru prvog kola dočekati Hofenhajm.

- Vratio sam se svim srcem u Bajern. Osjećam da me navijači ponovo podržavaju na pravi način i da me žele. Više ne gubim vrijeme razmišljajući o odlasku - rekao je Levandovski.

Zahavijeva uloga

Buru oko Levandovskog je pokrenuo njegov agent Pini Zahavi, jedan od najmoćnijih menadžera u fudbalu, izjavom da napadaču trebaju „novi izazovi“.

- To ne znači da mi je trebao napraviti transfer. Ima još mnogo stvari oko kojih menadžeri brinu - kaže Levandovski, koji je Zahavija angažirao u februaru.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.