NJEMAČKA

Niko Kovač otkrio kako je spriječio najgori mogući scenarij za Bajern ovog ljeta

Uspio je zadržati nezadovoljnog Roberta Levandovskog u Bajernu

Niko Kovač ( FC Bayern)

Tportal.hr

23.8.2018

Niko Kovač uspio je ovog ljeta zadržati nezadovoljnog Roberta Levandovskog (Lewandowski) u Bajernu, uvjerivši ga svojim razumijevanjem da je ipak najbolja opcija ostati u Minhenu u nastavku karijere.

Podsjetimo, 30-godišnji slavni Poljak naljutio se na upravu bavarskog kluba još pred kraj prošle sezone i tada je odlučio pod svaku cijenu otići iz Minhena.

- U aprilu  i maju bio sam žestoko kritiziran. Nisam osjetio zaštitu kluba, osjećao sam se usamljeno jer nisam zabio u dvije-tri važne utakmice. Niko nije stao u moju odbranu, niko od šefova. To je bio znak da postoji problem i nisam više želio biti dio Bajerna - priznao je za ''Sport Bild'' Robert Levandovski, no zatim je na scenu stupio Niko Kovač, koji ga je uvjerio da treba ostati i zajedno s njim jurnuti po trostruku krunu kojoj Bajern uvijek teži.

Svako od nas treba ljubav. On je možda nije osjećao u posljednje vrijeme. Glavno je da je sada ponovo svjež u glavi i da će ponovo moći davati svoj maksimum za ekipu - rekao je Niko Kovač na presici uoči okršaja s Hofenhajmom, a također je i otkrio kakvim je pristupom zadržao svoju zvijezdu u svlačionici. 

''Mogao sam shvatiti kako se osjeća neko kada doživi nerazumijevanje. Rekao sam mu da ga razumijem i da je u pravu. Ali i da imamo posao koji moramo zajedno obaviti'', kazao je Kovač.

Bajern je tako izbjegao crni scenarij koji bi značajno oslabio ekipu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.