NOGOMET

Engleski mediji objavili ekskluzivu: Zidan će naslijediti Murinja u Junajtedu

Gazde Junajteda smatraju da bi Zidan bio idealan čovjek za mirenje svlačionice i za povratak samopouzdanja

Zinedin Zidan ( Arhiv)

Index.hr

24.8.2018

Sezona Mančester junajteda je, uprkos velikim očekivanjima, počela očajno bez prevelikih naznaka da će uskoro biti bolje.

Trener Žoze Murinjo (Jose Mourinho) je tokom američke turneje javno kritizirao klupsku upravu jer ih šalje u SAD, a onda je ušao u otvoreni rat s direktorom Edom Vudvordom (Woodward), kojem je zamjerio što mu nije osigurao pojačanja za koja je smatrao da su nužna. Uz sve to, Portugalac se posvađao s Pogbom i Marsijalom (Martial), koje je također kritizirao, a prvenstvo je otvorio osrednjom predstavom protiv Lestera u prvom kolu 2:1 i debaklom kod Brajtona 2:3 u drugom kolu. U toj utakmici je od samog rezultata još gora bila igra njegove momčadi. 

"Daily Mail" je u današnjem broju ekskluzivno objavio da će Murinja na klupi Junajteda najvjerovatnije naslijediti Zinedin Zidan (Zinedine Zidane). Bivši Realov trener, osvajač tri Lige prvaka i prvenstva, rekao je najbližim prijateljima da očekuje poziv Junajteda ako Murinjo dobije nogu. Poziv će, pišu Englezi, prihvatiti.

Iako je klupski direktor Ed Vudvord rekao da nema govora o smjeni trenera, novinari bliski klubu tvrde da Junajted već traži zamjenu za Murinja i vidi je upravo u francuskom stručnjaku. Gazde Junajteda smatraju da bi Zidan bio idealan čovjek za mirenje svlačionice i za povratak samopouzdanja njegovim sunarodnjacima Polu Pogbi (Paulu Pogbi) i Entoniju Marsijalu (Anthonyju Martialu), najskupljim pojačanjima u historiji kluba. 

Mančester ih se ne želi riješiti, već bi rado doveo trenera koji bi s njima bio u dobrim odnosima i koji ne bi Pogbu tjerao na klupu, a Marsijala kritizirao jer je otišao s priprema zbog rođenja djeteta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.