NJEMAČKA

Počinje Bundesliga, Bajern kreće u odbranu titule

Bajern u sezonu ulazi sa novim trenerom Nikom Kovačem

Arhiv

novosti.rs

24.8.2018

Takmičenje u novoj sezoni fudbalske Bundeslige počinje danas, a branilac titule Bajern iz Minhena, ali i ostali fudbalski klubovi, očekuju sličan ishod iz prošle sezone.

Uprkos promeni trenera, mediji, klubovi i kladionice u Njemačkoj očekuju da će Bajern osvojiti sedmu uzastopnu šampionsku titulu. 

Bajern u sezonu ulazi sa novim trenerom Nikom Kovačem, koji je zamijenio Jupa Hajnkesa (Jupp Heynckes).

Imamo dovoljno vjere u sebe da možemo da kažemo da ćemo biti šampioni Njemačke. Uvjeren sam da ćemo danas dobro odigrati, pošto smo fizički i psihički na visokom nivou. Znamo šta treba da očekujemo, utakmica će biti teška, a Hofenhajm je u dobroj formi -  rekao je Kovač. 

Bajern od 20.30 sati na svom terenu počinje odbranu titule utakmicom protiv Hofenhajma.

Bavarci su prošle godine osvojili titulu sa 21 bodom prednosti nad Šalkeom. 

- Bajern će biti šampion pošto ima najbolju ekipu - rekao je trener Šalkea Domeniko Tedesko (Domenico Tedesco).

Jedina pitanja u Bundesligi bit će, kako se čini, koje će ekipe pratiti Bajern i kvalificirati se za evropska takmičenja, kao i koji timovi će se boriti za opstanak. Blizu Bajernu biće najvjerovatnije Borusija Dortmund, Bajer Leverkuzen, Borusija Menhengladbah i Šalke. Nirnberg i Fortuna iz Diseldorfa su se vratili u Bundesligu i najvjerovatnije će se boriti za opstanak sa Frajburgom, Majncom, Hanoverom, Ajntrahtom i Volfsburgom. Dortmund ima novog trenera Lusijena Favra (Lucien Favre), a u klub je došlo nekoliko novih igrača.  

Mi smo na novom početku i potrebno nam je vrijeme, definitivno duže vrijeme. Trenutno je Bajern glavni favorit, to moramo da kažemo -  rekao je Favr. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.