FUDBAL

Zlatan Ibrahimović postigao 499. gol u karijeri

LAFC i LA Galaksi remizirali

Avaz.ba

25.8.2018

Zlatan Ibrahimović približio se velikoj brojci nakon što su njegov LA Galaksi i njihov gradski rival LAFC remizirali 1-1 u sinoćnjoj utakmici.

U posljednjoj utakmici regularnog dijela u "El Trafico" derbiju Ibrahimović je postigao svoj 499. gol u karijeri nakon preciznog udarca izvan peterca u 15. minutu susreta.

Nekoliko minuta kasnije Ibrahimović je bio blizu toga da postigne i 500. gol, ali je pogodio stativu s velike udaljenosti. 

Karlos Vela (Carlos) postigao je izjednačujući pogodak u 51. minuti nakon što je precizno izveo kazneni udarac s penala.

Obje ekipe kreirale su dosta prilika, a LA Galaksi je izgleda drugačije od one ekipe koja je prošle sedmice pretrpjela poraz u Sijetlu od Saundersa 5-0. Ibrahimović je tu utakmicu odgledao s klupe kako bi smanjio vrijeme igranja na umjetnoj travi u regularnoj sezoni.

Na sinoćnjem duelu na StubHubb centru izostala je drama i uzbuđenje koje se moglo vidjeti na prethodna dva derbija. Prva utakmica gradskih rivala odigrana je u martu, i to je bio debi Ibrahimovića za klub iz Los Anđelesa, u kojoj je on sa svoja dva gola donio preokret i pobjedu od 4-3. Drugi okršaj završio je remijem 2-2 nakon golova u posljednjem dijelu utakmice.

Galaksi se tako izjednačio na 4. mjestu Zapadne konferencije sa Realom iz Solt Lejka. Klub iz Los Anđelesa nije upisao pobjedu u posljednjih pet utakmica, s dva puta su remizirali, a tri puta su bili poraženi.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.