NOGOMET

Šok za crnogorsku reprezentaciju: Golman Sitija branit će za Kosovo!

Murić: Upisao tri nastupa za mladu selekciju Crne Gore

Avaz Sport

27.8.2018

Arijanet Murić, mladi golman Mančester sitija, koji je odigrao tri meča za mladu reprezentaciju Crne Gore, branit će za nacionalni tim Kosova, potvrdio je Fudbalski savez Kosova.

Kako je navedeno na zvaničnom sajtu, "neprekidni pokušaji Fadilja Vokrija, pokojnog predsjednika saveza, i njegovog nasljednika Agima Ademija, kao i menadžera Bajrama Šalje da u reprezentaciju dovedu talentovanog fudbalera, konačno su krunisani", prenose Vijesti.

- Veoma sam zadovoljan što je, nakon višemjesečnih razgovora, moj sin Arijanet odlučio da igra za Kosovo - kazao je njegov otac Samir Murić, prenose crnogorski mediji.

Murić je bio član mlade reprezentacije Crne Gore i upisao je tri nastupa. U posljednjem meču, protiv Slovenije, dobio je direktni crveni karton, jer je glavom udario protivničkog igrača.

- Mi nismo izdali Crnu Goru, ali oni nisu pokazali želju da mu nađu mjesto u A selekciji, tako da smo napravili pravi izbor. Mislim da Kosovo ima svijetlu budućnost i da će Arijanet biti dio budućih uspjeha - kazao je Samir Murić.

Mladi čuvar mreže (19) nedavno je postao drugi golman engleskog prvaka, koji ga je vratio sa posudbe iz holandske NAC Brede, zbog povrede Klaudija Brava (Claudio). Arijanet je rođen u Švicarskoj, ima i državljanstvo te zemlje, a porijeklom je iz Rožaja. Prošao je mlađe kategorije Ciriha i Grashopersa, prije nego što je 2016. godine stigao u Mančester siti.

Trener Sitija Pep Gvardiola (Guardiola) je prije dva dana izjavio da Murić ima "nevjerovatan potencijal", a bio je na klupi Sitija u subotu, na meču sa Vulverhemptonom.

- Mi nismo izdali Crnu Goru, ali oni nisu pokazali želju da mu nađu mjesto u A selekciji, tako da smo napravili pravi izbor. Mislim da Kosovo ima svijetlu budućnost i da će Arijanet biti dio budućih uspjeha", dodaje otac Samir. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.