FUDBAL

Borac testira Musine nade

Avaz Sport

28.8.2018

U Trening centru NS BiH u Zenici u toku je kamp za selekciju U-19, koju u oktobru očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2019.

- Danas su na programu dva treninga, a sutra imamo i kontrolna utakmicu protiv Borca iz Jelaha, te u četvrtak posljednji trening, kaže selektor juniorske reprezentacije BiH Slaven Musa i dodaje:

- Cilj nam je napraviti širu bazu nogometaša iz BiH, provjeriti u kakvoj su formi, te svakako probati neke lakše taktičke postavke. Ipak, generalna provjera za kvalifikacije bit će nam utakmice sa Gruzijom, 5. i 7. septembra, kada bi na raspolaganju trebali imati sve igrače, jer je to termin UEFA-e. U kvalifikacijama koje se održavaju u Republici Irskoj, pored domaćina, za protivnike ćemo imati Holandiju i Farske Otoke i vjerujem da mi imamo dovoljno kvaliteta da budemo među prve dvije ekipe, te izborimo plasman u elitni krug kvalifikacija koje se igraju u martu iduće godine.

Od 29 igrača, koliko je na ovo okupljanje pozvao selektor Musa, na pripremama se nalazi njih 26. Izostali su Kristijan Stanić iz Zrinjskog, koji sutra ima utakmicu svog tima protiv Zvijezde 09, Domagoj Marušić iz Širokog Brijega se povrijedio, a Luka Garić nije dobio dozvolu kluba, jer ovo nije UEFA termin.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.