NOGOMET

Pike odbacio mogućnost povratka u Junajted: Barcelona je moj dom

Pohvalio Junajtedove rivale Mančester siti, ali i Liverpul

Žerar Pike. AFP

Avaz Sport

28.8.2018

Fudbaler Barcelone Žerar Pike (Gerard Pique) odbacio je mogućnost povratka u Mančester junajted, prenijeli su engleski mediji.

Nakon što je prošao omladinsku školu Barcelone, 2004. godine je došao u Junajted, no nije se uspio izboriti za mjesto u engleskom timu i odigrao je samo 12 utakmica.

Zatim je bio na posudbi u Saragosi, a 2008. godine se vratio u Barcelonu. Otada je osvojio sedam šampionskih titula u Španiji i tri Lige šampiona, a s reprezentacijom Svjetsko i Evropsko prvenstvo. 

Upitan bi li se vratio na Old Traford, Pike je za "Daily Star" rekao: "Ne vjerujem. Sretan sam ovdje. Ovdje je moj dom, sa porodicom i prijateljima, a igram za klub za koji sam oduvijek sanjao. Nadam se da ću osvojiti još trofeja."

On je, zatim, pohvalio Junajtedove rivale Mančester siti, ali i Liverpul.  

- Mislim da Jirgen Klop (Jurgen Klopp) obavlja dobar posao u Liverpulu. Njihov stil igre je suprotan stilu Pepa Gvardiole (Pep Guardiola). Oni vole kontranapade i imaju veoma brze igrače koji postižu golove, Mohameda Salaha, Roberta Firmina i Sadija Manea. To će biti veliki izazov za Siti, pošto Liverpul ima sjajan tim. Mislim da će biti prilično uzbudljivo, jer i Siti ima dobre igrače -  rekao je Pike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.