LIGA PRVAKA

Livaja udario protivnika nogom u prsa nakon utakmice i plasmana u LP

AEK je u sinoćnjoj utakmici pobijedio Videoton

Printscreen

Index.hr

29.8.2018

Dolaskom u AEK prošle godine se preporodio. Bio je jedan od ključnih igrača prilikom osvajanja grčkog naslova, a ove sezone nastavio je u istom tonu. 

Zabio je za eliminaciju Seltika u trećem pretkolu LP, a onda je postigao lijep gol u prvom kolu grčkog prvenstva i tako proslavio što ga je Dalić pozvao u reprezentaciju Hrvatske za utakmice s Portugalom i Španijom. 

Još je sve to vrijeme davao pomirljive, staložene izjave i činilo se da u povijest odlazi dugi, ali zasluženi prefiks "najzločestiji dečko hrvatskog nogometa", kako su ga prozvali hrvatski mediji.

Marko Livaja, međutim, nije mogao protiv sebe.

Dokazao je to i na kraju sudijske nadoknade uzvratne utakmice plejofa Lige prvaka. Grčki prvak izbacio je mađarskog igrača nakon dvije teške i grube bitke. U prvoj utakmici kod Videotona AEK je pobijedio 2:1, a obje ekipe meč su završile s po jednim isključenim igračem.

Uzvrat je bio u istom tonu. U prvih 47 minuta čak četiri igrača gostiju dobila su žute kartone, a onda je u deset minuta prije kraja, pri rezultatu 1:1, AEK-ov ofenzivac Lopes dobio izravan crveni.

Naravno, to je značilo opću ofenzivu gostiju za pobjedu, kojom bi utakmicu odveli u produžetke protiv brojčano inferiornog domaćina.

AEK-ov trener povukao je logičan potez i u 84. minuti zamijenio isturenog napadača Livaju.

Ipak, gužvu nakon utakmice Livaja koristi za utrčavanje na teren da bi dijelio pravdu.

Nakon što je napadač gostiju Darko Lazović povukao za vrat AEK-ovog Niklasa Hulta, Livaja je ušao u klinč s protivnikom. Ovaj ga je na to odgurnuo rukom po licu, na što Livaja doživljava pomračenje uma i nogom ga snažno udara u prsa.

Dakle, nakon što je njegova ekipa teškom mukom izborila nastup u Ligi prvaka, Livaja, uprkos tome što ga je nekoliko saigrača i protivnika pokušavalo urazumiti, nasred igrališta udario je protivnika.

Za nedjelo je dobio crveni karton, i to kao rezerva i nakon utakmice. Gotovo sigurno će dobiti i tako rigoroznu kaznu da će propustiti nekoliko mečeva skupine LP.

Kada igrač dobije crveni karton za ovako nešto, u pravilu bude kažnjen s minimalno tri utakmice suspenzije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.