KARIJERE

Miodrag Ćirković: Volio bih jednog dana sjesti na bordo klupu

Dres Sarajeva nosio je 1989. do 1991. godine i bio ljubimac svih navijača koševskog tima

G. Š

29.8.2018

Svaki razgovor sa šefom stručnog štaba grčkog Pao Vardasa Miodragom Ćirkovićem (52), koji kao trener u tamoš+njoj drugoj i trećoj ligi radi od 2003. godine, počinje i završava Sarajevom.

Ćirković je, podsjetimo, od 1989. do 1991. godine nosio dres bordo tima i bio ljubimac svih navijača kluba s Koševa, a posebno onih najvatrenijih “Hordi zla”.

Vrh tabele 

- Drago mi je što se moj bordo tim minulog vikenda vratio tamo gdje mu je mjesto, na vrh tabele - kaže Ćirković te dodaje da se iskreno raduje svakom uspjehu Sarajeva.

Ćirković je rođen u Kosovu Polju, a kako kaže, na Koševu je kao igrač proveo svoje najljepše trenutke.

- U Sarajevu, nažalost, nisam bio od 1990. godine tako da imam neopisivu želju da ponovo prošetam gradom u kojem sam proveo dvije najljepše godine u karijeri, ali i životu. Sarajevo je, definitivno, grad koji mi je kupio dušu i srce.

A FK Sarajevo uvijek će mi biti u srcu. U tom klubu sam se uvijek osjećao i kao fudbaler i kao čovjek kojeg cijene i poštuju. Ponosan sam što sam igrao u jednom od najvećih klubova bivše Jugoslavije, koji je dva puta bio prvak u stahovito jakoj konkurenciji... - kaže Ćirković.

Posebno ističe “Horde zla”.

- “Horde”, a danas “Stara garda”, uvijek su bile moja dodatna snaga i vjetar u leđa. Drago mi je što sam igrao pred takvom publikom te upoznao takve ljude, kao što je bio pokojni direktor Sarajeva Svetozar Vujović, koji je 24 sata dnevno bio posvećen klubu.

Moram spomenuti i trenere, od velikog stručnjaka Džemaludina Mušovića te Fuada Muzurovića, rahmetli Ibru Biogradlića, Boška Prodanovića, ali i igrače Bobana Božovića, Senada Merdanovića, Bernarda Barnjaka, Slavišu Vukičevića, Igora Lazića, Miloša Nedića, Daneta Kuprešanina, Deju Raičkovića, Husrefa Musemića, Harisa Jaganjca, Srđana Bajića, Nihada Milaka, Ismeta Mulavdića, Vejsila Varupu, Envera Lugušića, Nermina Vazdu, Nudžeina Gecu... Ima tu još dobrih momaka i igrača - dodaje Ćirković.

Grad sreće

Kaže da bi volio da jednog dana sjedne i na klupu bordo tima.

- To bi bio jedan od najsretnijih trenutaka u mojoj karijeri. No, smatram da ima mnogo zaslužnijih momaka, koji su sa ponosom nosili bordo dres, kojima prije mene treba dati šansu. U svakom slučaju, drago mi je što me se još sjećaju u mome Sarajevu - kaže trener Pao Vardasa.

Ćirković dodaje i ovo:

- Nikad neću zaboraviti period mog boravka u gradu fudbala, pjesme, smijeha i sreće, kao što je bilo tadašnje moje Sarajevo.


Dragi prijatelji 

Na pitanje je li danas u kontaktu s nekim iz bordo tabora, Ćirković odgovara:

- Da, na vezi sam sa mojim dragim prijateljima Harisom Jaganjcem i Slavišom Vukičevićem. Naravno, moram spomenuti i drage prijatelje iz “Hordi zla” Senada Ramljaka, koji je jedan od mojih najdražih prijatelja iz Sarajeva, te Almira Kuku, Amira Puzića Džineta... Učinit ću sve da što prije dođem i prošetam gradom moje mladosti.


Počeo u Zvezdi 

Ćirković je prošao omladinske selekcije beogradske Crvene zvezde. Poslije je igrao i za Maribor, Prištinu, Sutjesku iz Nikšića, Sarajevo...

Nakon što je završio igračku karijeru, Ćirković je radio kao trener na Kipru, a trenutno je u Grčkoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.