RIM

Džekin trener slomio ruku nakon gola Manolasa

Trener Rome je nakon trećeg gola protiv Atalante snažno udario lijevom rukom u bočni pleksiglas klupe za rezervne igrače

Avaz Sport

29.8.2018

Roma je u posljednjoj utakmici drugog kola italijanske nogometne Serije A, koja je odigrana na rimskom Olimpiku, iščupala samo bod protiv Atalante (3:3). Šef struke Rimljana Euzebio di Frančesko (Eusebio Di Francesco) dugo će pamtiti ovaj meč.

Trener Rome je nakon trećeg, izjednačujućeg gola (Atalanta je poslije vodstva domaćina od 1:0 otišla na 1:3), koji je u 83. minuti postigao Konstantinos Manolas, snažno udario lijevom rukom u bočni pleksiglas klupe za rezervne igrače.

Odmah je, kako prenose italijanski mediji, osjetio jaku bol te mu je nakon utakmice stavljen zavoj oko ruke. Detaljnim pregledom utvrđeno je da je slomio kost i jučer je podvrgnut rutinskom operativnom zahvatu. Di Frančesko je odmah otpušten na kućno liječenje.

- Atalanta je u fantastičnoj formi u usporedbi s nama i mnogim drugim timovima. Zamijenio bih na poluvremenu sedam ili osam igrača da sam mogao. Nisam zadovoljan ni sa posljednjih deset minuta utakmice, jer smo prestali igrati kao tim - rekao je Di Frančesko.

Spomenimo i to da je kod drugog gola Rome (60. minuta) naš reprezentativac Edin Džeko odigrao zadnji pas strijelcu Alesandru Florenciju (Alessandro Florenzi), koji je nakon solo-akcije postigao pogodak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.