EMOTIVAN OPROŠTAJ Legenda Bajerna i njemačkog nogometa

Kraj briljantne karijere: Bastijan Švajnštajger se oprostio od fudbala pred 75 hiljada navijača

Za "Bavarce" odigrao 500 utakmica i zabio 68 golova

Avaz Sport
29.08.2018 15:49

Foto: AFP

Sinoć se pred 75 hiljada navijača i uz brojne velikane njemačkog nogometa na Alijanc areni oprostio lendarni igrač Bajerna i njemačkog nogometa Bastijan Švajnštajger (Bastian Schweinsteiger). 

On trenutno igra za Čikago Fajr, a upravo je s njima odigrao priljateljski meč protiv "Bavaraca". Na poluvremenu je promijenio stranu i zaigrao za Bajern. Inače, Bajern je slavio uvjerljivo s 4:0, a u 84. minuti upravo je popularni "Švajni" krasnim udaracem pogodio za konačan rezultat. Svi igrači Bajrena u drugom poluvremenu su na svojim leđima nosili njegov broj 31. 

- Ja sam jedan od vas i uvijek ću biti. Moja prošlost pripada samo i jedino Bajernu - rekao je Bastijan nakon utakmice drhtavim glasom i sa suzama u očima.

Švajnštajger je za bavarskog giganta odigrao 500 utakmica i zabio 68 golova. Osvojio je osam titula Bundeslige, sedam kupova, Ligu prvaka i naslov klupskog svjetskog prvaka. Sa reprezentacijom Njemačke je 2014. godine osvojio Svjetsko prvenstvo, a od igranja u dresu "Elfa" se oprostio 2016. godine. 

NA VRH